Babyboom
Babyboom
Zwanger

Chocolade eten tijdens je zwangerschap maakt je baby gelukkig!

2 min
Voeding
Zwanger

Chocolade eten tijdens je zwangerschap maakt je baby gelukkig!

2 min
Éveil, Santé
<p>Goed nieuws voor alle zwangere chocoholics!

Veel zin in chocolade?

Heb jij nu dat je zwanger bent nog meer zin in chocolade? Maar weet je niet of het wel zo gezond is voor je kindje? Wel dan heeft een Fins onderzoeksteam goed nieuws voor jou: het eten van chocolade tijdens de zwangerschap beïnvloedt het latere gedrag van het kind positief.

Onderzoek naar het consumeren van chocolade tijdens de zwangerschap

Uit de baanbrekende resultaten van het onderzoek aan de universiteit van Helsinki blijkt dat de baby’s van moeders die tijdens hun zwangerschap dagelijks chocolade aten, later actiever zijn en meer lachen dan kinderen van wie de moeder geen chocolade at tijdens haar zwangere 9 maanden.

Verder bleek bovendien dat baby’s van gestresseerde moeders minder angstig waren dan anderen wanneer deze vrouwen tijdens hun zwangerschap regelmatig chocolade gegeten hadden.

Het onderzoeksteam heeft voor dit onderzoek de chocoladeconsumptie van meer dan 300 zwangere vrouwen onderzocht en hen zes maanden na de geboorte ondervraagd over het gedrag van hun baby’s.

De verklaring die zij hieraan geven is dat de aanwezigheid van stoffen die het geluksgevoel bevorderen sterk in de chocolade aanwezig zijn, en via het lichaam van de moeder op de baby overgedragen worden.

Annelies, redactrice

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen
En nog meer ...
Voeding