Babyboom
Babyboom
Zwanger

Coronavirus in je zwangerschap

2 min
Zwangerschap gezondheid
Zwanger

Coronavirus in je zwangerschap

2 min
Éveil, Santé
Als je zwanger bent, voel jij je extra bezorgd over het coronavirus. Babyboom beantwoordt de vraag wat het coronavirus in je zwangerschap doet.;

Iedereen is bezorgd over het nieuwe coronavirus. Maar als je zwanger bent, voel jij je waarschijnlijk extra bezorgd. Want wat gebeurt er met het kindje in je buik als jij besmet raakt? Wat als jij het coronavirus in je zwangerschap krijgt?

Babyboom ging op zoek naar antwoorden op de vragen over het coronavirus in je zwangerschap.

Zwangere vrouwen en baby’s niet beschouwd als risicogroep coronavirus

Nieuwe, wetenschappelijke berichten tonen aan dat zwangere vrouwen en baby's jonger dan 6 maanden niet langer officieel als risicogroep erkend worden voor het coronavirus. Tot nog toe werden zwangere vrouwen en jonge kinderen veiligheidshalve als risicogroep gecategoriseerd. Let wel, het wetenschappelijke bewijs is nog dun.  Toch lijkt het erop dat het coronavirus in je zwangerschap niet schadelijk is voor je baby.

Moest je besmet geraken met het coronavirus in je zwangerschap, is het waarschijnlijk zo dat het virus niet kan worden overgedragen aan het ongeboren kind. Het virus verspreidt zich niet via het vruchtwater of de navelstreng, maar via het hoesten en niezen.

Het coronavirus blijkt ook geen verhoogde kans te geven op een miskraam of aangeboren afwijkingen bij je kindje. Dit blijkt uit gegevens van een klein aantal patiënten. Om meer duidelijkheid te krijgen, is uitgebreider onderzoek nodig.

Vermoed jij dat je baby besmet werd door het coronavirus? Tot nog toe is bekend dat kinderen, die besmet werden met het virus, minder ziek worden dan volwassenen. Men vermoedt dat dit komt doordat het coronavirus de longen aangrijpt, maar de longen van een kind nog niet uitgerijpt zijn.

Jouw bevalling en zwangerschapscontroles

Ten eerste wordt er gevraagd alleen naar de zwangerschapscontrole bij de gynaecoloog of vroedvrouw te komen en geen kinderen of partner mee te nemen. Heb je verkoudheidssymptomen, telefoneer dan eerst met je arts om te controleren of het in orde is op jouw afspraak voorbij te komen. 

Zwangere vrouwen die moeten bevallen en drager zijn van het coronavirus kunnen beter niet thuis bevallen, zegt de organisatie van vroedvrouwen. 'We willen geen extra risico lopen.'    

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
115.99
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen