Babyboom
Babyboom
Zwanger

De kwalijke gevolgen van roken

2 min
Voeding
Zwanger

De kwalijke gevolgen van roken

2 min
Éveil, Santé

Als mama rookt, hoest de baby!

Je hebt misschien al dikwijls proberen te stoppen met roken. Maar je vond het te moeilijk en hebt het iedere keer opgegeven. Door gebrek aan voldoende motivatie of door gebrek aan goede redenen. Maar nu is het is gedaan met die smoesjes want de gezondheid van je baby is de beste reden om te stoppen met roken.

Er wordt wel altijd gezegd dat ‘de baby hoest als mama rookt' maar het is interessant om eens na te gaan wat concreet de gevolgen zijn van roken op de ontwikkeling van de baby.

  • Tabak verhindert de synthese van verschillende reproductiehormonen en heeft op die manier een invloed op de kwaliteit van de baarmoederwand en de bloedstroom, hetgeen de kans op een miskraam vermenigvuldigt met drie.
  • Bij vrouwen die slechts10 sigaretten per dag rookten, werd tijdens de zwangerschap vastgesteld dat de diameter van de aders van de placenta kleiner was. Bijgevolg wordt de baby minder goed gevoed en zal hij opmerkelijk minder wegen bij de geboorte.

Maak je ook eens de bedenking dat een vrouw die twintig sigaretten per dag rookt tijdens haar zwangerschap ongeveer 11 000 keer giftige stoffen inademt, terwijl ze ongeveer 10 procent van haar dag rokend doorbrengt.

  • Roken verhoogt de kans op vroeggeboorte.
  • Roken verhoogt de kans op wiegendood.
  • Baby's van rokende moeders hebben zwakkere longen en krijgen sneller last van bronchitis, astma, ...
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen
En nog meer ...
Voeding