Babyboom
Babyboom
Kinderwens

De timingmethode

2 min
Kinderwens

De timingmethode

2 min
Éveil, Santé

De timingmethode is gebaseerd op het verschil in gewicht, beweeglijkheid en levensduur dat tussen jongensverwekkende zaadcellen (Y-zaadcellen) en meisjesverwekkende zaadcellen (X-zaadcellen) bestaat.

Door het tijdstip van geslachtsgemeenschap goed te kiezen, kan de kans op een jongen of meisje worden verhoogd. Er zijn dus tijdstippen in de maandelijkse cyclus waarop de kans op een meisje hoger is en andere momenten waarop meer jongetjes worden verwekt.

Het ‘recept' voor een jongetje.

Door gemeenschap te hebben rond het tijdstip van de eisprong, verhoog je de kans om een jongetje te verwekken.

Waarom ?

  • De Y-zaadcellen (jongensverwekkende zaadcellen) zijn sneller dan de X-zaadcellen (meisjesverwekkende zaadcellen) en zullen de eicel dus sneller bereiken.
  • De Y-zaadcellen zijn mobieler maar worden ook sneller moe. Als zij in de eileiders aankomen op de plaats van bevruchting en de eicel laat te lang op zich wachten, dan zullen ze deze wachtperiode niet overleven. Om een jongetje te krijgen, is het dus belangrijk dat de Y-zaadcellen de plaats van bevruchting bereiken op het moment van de eisprong of vlak na de eisprong.
  • Op het moment van de eisprong wordt het baarmoederslijmvlies vloeibaarder en de vaginale omgeving wordt meer alkalisch. In dit basisch vaginaal milieu kunnen de Y-zaadcellen beter gedijen en via het vloeibare baarmoederslijmvlies kunnen ze zich makkelijker verplaatsen.

Om een jongetje te krijgen, wordt dus aangeraden gemeenschap te hebben tussen het vermoedelijke tijdstip van eisprong en de daaropvolgende dag.

Als je de andere dagen van de cyclus seksuele betrekkingen hebt, kan je best een voorbehoedsmiddel gebruiken. Gebruik een condoom of zorg ervoor dat de ejaculatie buiten de vagina plaatsvindt.

Het ‘recept' voor een meisje.

Door een 4-tal dagen voor of na de eisprong gemeenschap te hebben, kan de kans om een meisje te verwekken aanzienlijk verhoogd worden.

Waarom ?

  • Omdat de Y-zaadcellen (jongensverwekkende zaadcellen) kwetsbaarder zijn en snellen uitgeput raken, hebben de X-zaadcellen (meisjesverwekkende zaadcellen) op een bepaald moment vrij spel. De X-zaadcellen verplaatsen zich immers trager maar hebben een beter uithoudingsvermogen.
  • Enkele dagen voor de eisprong is de vaginale omgeving trouwens minder alkalisch en bijgevolg gunstiger voor de X-zaadcellen.

Om de kans op een meisje te verhogen, wordt dus aangeraden gemeenschap te hebben tussen de vijfde en de tweede dag voor de eisprong.

Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
84%
NAN
OPTIPRO 3
13.55
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen