Babyboom
Babyboom
Zwanger

De wipstoel: op de geboortelijst of niet?

2 min
Organisatie/Administratie
Zwanger

De wipstoel: op de geboortelijst of niet?

2 min
Éveil, Santé
Je ziet ze regelmatig bij nieuwe ouders staan; de wipstoel. Welke moet je kiezen? En heb je ze wel echt nodig?

Je ziet ze steeds weer staan bij kersverse ouders; de wipstoel. Je hebt er met ingebouwde muziek en wiegbewegingen, je hebt design wipstoelen en wipstoelen die al 50 jaar onveranderd lijken. Wat moet je kiezen?

Is een wipstoel echt nodig?

We vragen het even na bij de moeders op onze redactie. En elke moeder antwoordt dat haar wipstoel een van de beste aankopen was in de baby-uitzet. Een volmondige "ja"; een wipstoel hoort op de geboortelijst!

Wanneer wordt de wipstoel gebruikt?

  • In een goede wipstoel kan je kindje al enkele maanden na de geboorte liggen. Erg handig als je je kindje snel even ergens wil neerleggen. Denk aan de badkamer bij het douchen, in de keuken terwijl je ontbijt...

Het is dan ook belangrijk dat je wipstoel een zachte rugleuning heeft, zodat je kindje al na enkele weken in de wipstoel kan liggen. Ook is het handig als je wipstoel niet te groot en licht is; zo kan je het gemakkelijk van de ene kamer naar de andere kamer dragen.

  • Een goede wipstoel daagt na enkele maanden je kindje al uit zichzelf te wiegen; daardoor worden de motorische vaardigheden van je kindje ontwikkeld. Je kindje merkt al na 8 weken dat een beweging van de beentjes een wiegende beweging tot gevolg heeft. Dat zorgt ervoor dat je baby al heel snel gaat stampen.

Een wipstoel met automatisch wiegende bewegingen ontwikkelt de motoriek van je kindje niet; je kindje komt niet tot het besef dat het gewiegd wordt als het met de beentjes stampt.

- Heel wat moeders gaven in een wipstoel hun kind de eerste brei. Het is dan ook interessant als je wipstoel verschillende posities kan aannemen (slapen, zitten...)

Welke wipstoel kiezen?

Automatische wipstoelen worden door heel wat kinesitherapeuten en kinderartsen afgeraden. De traditionele BabyBjörn wipstoel blijkt daarentegen hoog te scoren op alle vlakken. Ook de trendy NUNA Leaf wipstoel scoort goed. Goedkoper zijn de wipstoelen van KEES die net als de twee bovenstaande al vroeg gebruikt kunnen worden, de motorische vaardigheden ontwikkelen en compact zijn. Deze wipstoel kan echter niet zo lang gebruikt worden als de twee bovenstaande wipstoelen.

Ontdek nu in onze shop !
Philips Avent
Natural 2.0 starterset Glas
47.99
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Philips Avent
Natural 2.0 starterset Glas
47.99
Kopen
67%
Bojungle
Dinner set maïs - roze eenhoorn
14.16
Kopen
Doomoo
Buddy Classic Light Grey
57.00
Kopen