Babyboom
Babyboom
Zwanger

De zwangerschapskilo's

2 min
Voeding
Zwanger

De zwangerschapskilo's

2 min
Éveil, Santé

Voor alle vrouwen gaat zwangerschap gepaard met gewichtstoename. Jammer genoeg varieert die toename van vrouw tot vrouw. Sommigen komen een paar kilo aan en zijn die na de zwangerschap weer dadelijk kwijt. Anderen hebben alle moeite van de wereld om de zwangerschapskilo's kwijt te raken. Als je deel uitmaakt van de tweede categorie, dan vraag je je misschien af of een dieet verenigbaar is met borstvoeding. Wel nu, het antwoord is ja. Als je een niet te streng dieet volgt en geen te grote hoeveelheden gewicht verliest, d.w.z. 0,5 kilo per week tussen de 4de en de 14de week na de zwangerschap, dat heeft je dieet geen negatieve invloed op de groei van je baby in de periode van borstvoeding.

Je arts kan je uitleggen hoe je over kan gaan naar een kleine vermindering van je dagelijkse hoeveelheid calorieën en hij zal je, als dat voor jou mogelijk is, ook een lichaamsactiviteit van 30 minuten per dag voorstellen. Zo kan je je overtollige kilo's geleidelijk verliezen zonder schade te berokkenen aan de groei van je baby.

Er is dus geen enkele reden om de overtollige kilo's te lang mee te sleuren, en dit ten koste van je gezondheid, uit angst voor de groei van je baby.

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen
En nog meer ...
Voeding