Babyboom
Babyboom
Baby

Kan echinacea gebruikt worden bij baby's?

2 min
Zwangerschap gezondheid
Baby

Kan echinacea gebruikt worden bij baby's?

2 min
Éveil, Santé
Veel planten staan bekend om hun natuurlijke voordelen. Echinacea is een van deze natuurlijke geneesmiddelen die door veel mensen wordt geprezen, en het staat erom bekend verkoudheid en verkoudheid te behandelen. Kan echinacea gebruikt worden om baby te behandelen?

Wat is Echinacea?

Echinacea is een bloem die wijd en zijd bekend is om zijn farmaceutische eigenschappen. Het gebruik ervan gaat terug tot de medicinale tradities van de Amerindianen van de Noord-Amerikaanse vlakten. Zij brachten het plaatselijk aan om wonden en slangenbeten te genezen of namen het in om hoest, maagpijn en infecties van de luchtwegen te behandelen. Dit gebruik van echinacea werd later overgenomen door kolonisten in Amerika. 

In de jaren 1930 verspreidde de invloed zich pas echt: enchinacea werd populair in heel Europa, met name in Duitsland. De populariteit ervan is vandaag de dag nog onveranderd, en het is heel gebruikelijk om het in de winter te vinden, bij behandelingen tegen verkoudheid.

Enkele recentere studies tonen echter aan dat de doeltreffendheid ervan eerder beperkt is in vergelijking met de vroegere reputatie. In feite heeft echinacea geen echte behandelende deugden voor verkoudheden en verkoudheden. Enchinacea innemen als je eenmaal ziek bent, heeft dus geen zin. Anderzijds is bevestigd dat het nemen van Echinacea als preventieve maatregel doeltreffend is. Het kan uw immuunsysteem stimuleren om infecties te bestrijden. Het is aan te raden het te consumeren wanneer u ziet dat de mensen om u heen ziek beginnen te worden, om u een "boost" te geven en besmetting te voorkomen.

Hoe moet ik enchinacea innemen?

Enchinacea kan in veel verschillende vormen worden geconsumeerd, waaronder infusie, afkooksel, capsule, tinctuur, vers sap en siroop. Het gerucht gaat dat enchinacea effectiever is in vloeibare vorm, omdat de bloem in de capsules is ingedroogd en daardoor minder effectief is. Het is echter belangrijk te weten welk deel van de plant in uw product wordt gebruikt. Het is in de wortels dat de meest doeltreffende actieve bestanddelen worden gevonden. 

Ten slotte wordt aanbevolen om echinacea niet langer dan 8 weken te gebruiken. Hoewel het nog niet bewezen is, vrezen sommigen dat het te lang innemen van enchinacea zal leiden tot een uitputting van het immuunsysteem. U kunt het best spontaan gebruiken wanneer u merkt dat mensen in uw omgeving ziek beginnen te worden. 

Sommige ziekten zijn niet verenigbaar met het gebruik van enchinacea. Mensen met bronchospasmen, multiple sclerose of HIV kunnen het niet gebruiken. Anderzijds wordt het afgeraden voor kinderen die aan oorontsteking lijden.

Hoe zit het met de baby?

Baby's zijn erg gevoelig voor de wisseling van de seizoenen, vooral wanneer de winter komt. Verkoudheden komen vaak voor en zijn zowel voor hen als voor u zeer onaangenaam. Om deze kleine ongemakken te voorkomen, kunt u uw baby wat enchinacea geven?

Er zijn producten op basis van echinacea op de markt die geschikt zijn voor kinderen. Het wordt echter afgeraden om echinacea bij pasgeborenen te gebruiken. Het is niet bewezen dat het schadelijk is voor uw kleintje, maar er zijn gewoon te weinig farmaceutische gegevens om het tegendeel te beweren. 

Het NCCIH (National Center for Complementary and Integrative Health) raadt moeders zelfs aan geen echinacea te gebruiken tijdens de zwangerschap en de borstvoeding. Het kan bijwerkingen hebben voor de baby, zoals allergische reacties of maagklachten. Raadpleeg in dat geval zo spoedig mogelijk een kinderarts.

Er zijn andere, minder onzekere manieren om verkoudheid bij baby's te voorkomen, door hem gewoon warm en goed gehydrateerd te houden. U kunt ook een spuitfles in zijn kamer zetten en er een paar druppels eucalyptus etherische olie in doen.

Ontdek nu in onze shop !
Avril
Gezicht & lichaamscrème
4.45
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Avril
Gezicht & lichaamscrème
4.45
Kopen
67%
Nippes
Veiligheidsnagelknipper
9.79
Kopen
67%
Urtekram
Tandpasta kinderen tutti frutti
4.69
Kopen