Babyboom
Babyboom
Zwanger

Een babynaam kiezen: tips

2 min
Organisatie/Administratie
Zwanger

Een babynaam kiezen: tips

2 min
Éveil, Santé
<p>Een kind dat zijn naam zelf mooi vindt, zal meer zelfvertrouwen hebben. Wij geven je tips hoe je een babynaam kan kiezen.;

Een babynaam kiezen

Je bent nu 3 maanden zwanger en hebt iedereen verteld dat jullie een baby verwachten. Als je nog geen naam hebt gekozen, is het hoog tijd dat je met je partner hierover begint na te denken. Wij geven je tips: hoe een babynaam kiezen.

Een naam geeft zelfvertrouwen

Een kind dat zijn naam zelf mooi vindt of vaak te horen krijgt dat zijn/haar naam mooi is, zal meer zelfvertrouwen hebben dan een kind dat op de speelplaats geplaagd wordt omwille van zijn naam. Een babynaam kiezen, daar moet je dus goed over nadenken.

Kies geen voornaam die het kind meer last zal bezorgen dan iets anders. Het is niet omdat jij het grappig vindt om jouw kind een naam te geven uit een Star wars film, dat jouw kind dat later ook amusant vindt. Integendeel...

Tegenwoordig hebben ouders veel vrijheid en veel keuze want er bestaan geen officiële beperkende lijsten meer. Ambtenaren van de burgerlijke staat kunnen niet meer weigeren om de voornaam die je gekozen hebt in te schrijven behalve als het gaat om een belachelijke of vernederende voornaam.

Het is dus aan jullie om redelijk te blijven en om niet te vergeten dat het kind die voornaam voor de rest van zijn leven zal moeten dragen. Denk op dat moment niet aan een schattig pasgeboren babytje maar stel je voor dat je kind naar school gaat of gaat werken en vraag je af of de voornaam negatieve reacties zou kunnen uitlokken van klasgenootjes of collega’s.

Waarom heb je mij die naam gegeven?

“ Waarom heb je mij die naam gegeven? ” is een vraag die ieder kind vroeg of laat aan zijn ouders stelt.

Wil jij je kind dan vertellen dat haar naam eigenlijk de naam van een boze heks uit een sprookje is? Of van een terrorist wiens naam je vaak in de krant tegenkwam?

Als jij je kind kan vertellen dat zijn naam door een held gedragen werd of dat een wereldberoemde kunstenares haar naam droeg, zal je kind een zekere fierheid met zich mee dragen. Dat kan niet alleen het zelfvertrouwen, maar ook het gedrag van je kind beïnvloeden. 

Naam geheim houden? 

Hou jij je babynaam geheim of vertel je hem anderen? Interessant om te weten; 25% van de zwangeren kiest een naam die ze hoorden bij een vriendin!

Waarom neem je niet een kijkje in de namengids van Babyboom? Daarin staan meer dan 22,000 babynamen.

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
115.99
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen