Babyboom
Babyboom
Zwanger

Eet pure chocolade als je zwanger bent

2 min
Voeding
Zwanger

Eet pure chocolade als je zwanger bent

2 min
Éveil, Santé
Eet pure chocolade tijdens uw zwangerschap. Een nieuwe studie toont de gunstige effecten aan.

Sushi, koffie, ongepasteuriseerde melkkazen ... De lijst met voedingsmiddelen die tijdens de zwangerschap niet worden aanbevolen, is uitgebreid en wordt elke keer dat er een nieuwe studie verschijnt iets langer. Denk aan de ontdekking dat het eten van te veel aardappelen tijdens de zwangerschap het risico op het ontwikkelen van zwangerschapsdiabetes verhoogt.

Vandaag wil de redactie u niet vervelen met een nieuw verbod, het doel is integendeel om u te verheugen ... Inderdaad, een onderzoek van de Laval University in Quebec City heeft enkele jaren geleden aangetoond dat chocolade, in kleine doses ( 30 gram per dag), is goed voor moeder en kind. Zwangere fijnproevers die chocolade nodig hebben, zullen hier blij mee zijn!

De voordelen van pure chocolade tijdens de zwangerschap

Laval-onderzoekers analyseerden de impact van het hoge gehalte aan flavonoïden in cacao tijdens de zwangerschap. Concreet observeerden ze 129 vrouwen tussen hun 11e en 14e week van de zwangerschap. Die laatste aten tot aan de bevalling 30 gram pure chocolade per dag. De resultaten van de observatie toonden aan dat de bloedcirculatie in de placenta, de baarmoeder en de foetus beter was bij vrouwen die chocolade consumeerden.

Deze ontdekking heeft inderdaad de preventie van pre-eclampsie bevorderd, een ziekte die wordt veroorzaakt door hoge bloeddrukstoornissen tijdens de zwangerschap. Het wordt veroorzaakt door een storing van de placenta. Het treedt meestal op tijdens de tweede helft van de zwangerschap, na de 27e week. Als het niet op tijd wordt ingenomen, kan het leiden tot een reeks aanvallen. Die kunnen de moeder in gevaar brengen. Regelmatige consumptie van chocolade door zwangere vrouwen zou het risico op pre-eclampsie zoveel mogelijk voorkomen.

Toch moet je blijven opletten, ook voor pure chocolade tijdens de zwangerschap:

 

Vermijd echter misbruik van deze kleine zoetheid. Geniet dagelijks van chocolade, maar in een redelijke dosis (30 gram). Houd er rekening mee dat te veel gewichtstoename tijdens de zwangerschap kan leiden tot obesitas bij het ongeboren kind.

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen
En nog meer ...
Voeding