Babyboom
Babyboom
Zwanger

Een leuke voornaam voor je kind

2 min
Namen
Zwanger

Een leuke voornaam voor je kind

2 min
Éveil, Santé
Wil jij liever een originele of een populaire naam voor je baby?

Waar vind je een leuke voornaam voor je kind? En is die voornaam populair? Kan men die voornaam voor je kind gemakkelijk uitspreken? En kan je die voornaam ook in het buitenland gebruiken?

De website van Babyboom heeft een voornamengids met meer dan 22,000 voornamen voor je kind. Als je geen voornaam voor je kind in de lijst vindt, moet je de moed niet opgeven.

Je kan altijd nog de namenlijst raadplegen van Kind & Gezin. Ook als je wil weten of de babynaam die jij voor je kindje uitkoos populair is of niet, surf je best naar de website van Kind & Gezin. In de namenlijst van Kind & Gezin kan je ook nagaan wat populaire namen waren in de voorbije 10 jaren. Daarnaast krijg je meteen een overzicht van de namen die de laatste maand ontzettend populair waren.

Voornaam meisjes

In 2020 waren in Vlaanderen tijdens de eerste maand Mila, Marie, Emma, Olivia en Amélie de meest voorkomende voornamen voor pasgeboren baby's. Als je kindje een van deze meisjesnamen dragen zal, kan je erop rekenen dat zo'n 100 tot 360 meisjes in hetzelfde jaar die naam dragen.

Tien jaar geleden waren dat Marie, Emma, Julie, Elise en Ella. Ook die namen komen nog steeds opvallend vaak voor. Marie en Ella bijvoorbeeld kwamen in het voorbije jaar meer dan 250 keer voor.

Wil je liever een originele naam die niet in elke klas voorkomt? Kies dan zoek een naam en vraag naar de origineelste naam eerst. Dat waren in de voorbije maand namen als Abbey, Berthe, Clea en Estee.

Voornaam jongens

De meeste populaire jongensnamen waarmee we in 2020 het jaar startte zijn: Arthur, Liam, Noah, Louis, Jules. Lucas, Kobe,

Vince, Leon en Liam bleken dan weer de populairste jongensnamen in ons land tien jaar geleden. Ook deze populaire namen van 10 jaar geleden kwamen in het voorbije jaar nog meer dan 300 keer voor.

Originele jongensnamen in 2020 (weinig voorkomend) zijn: Alic, Calvin, Eloic, Jaap en Jerre.

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen
En nog meer ...
Namen