Babyboom
Babyboom
Zwanger

Eten voor twee : waar of onwaar?

2 min
Voeding
Zwanger

Eten voor twee : waar of onwaar?

2 min
Éveil, Santé
<p>De uitspraak dat een zwangere vrouw moet 'eten voor twee' is al een tijdje achterhaald en vervangen door: een zwangere vrouw moet 'twee keer zo gezond' eten.

Het belangrijkste is immers dat de baby de voedingsstoffen binnenkrijgt die hij nodig heeft om te groeien. Het heeft dus geen zin je vol te proppen omdat je zwanger bent en zo overtollige kilo's op te doen.

Mag je op je voeding letten tijdens je zwangerschap?

Als je op je voeding wil letten tijdens je zwangerschap is het dus de kwaliteit en niet de kwantiteit die telt. Je moet twee keer gezonder en twee keer evenwichtiger eten omdat je voeding uitermate belangrijk is:

  • Ten eerste omdat je je eigen lichaam de nodige energie moet verschaffen zodat het zich kan aanpassen aan de nieuwe situatie. Er zijn namelijk heel wat veranderingen die plaatsvinden: je baarmoeder zal van vorm veranderen, je borsten worden groter, het bloedvolume past zich aan...
  • Ten tweede omdat je bloed in staat moet zijn om je baby alle nodige levensmiddelen te leveren die hij nodig heeft voor zijn ontwikkeling: calcium, eiwitten, ijzer, vitamines, mineralen vetten enz. Op negen maanden tijd gaat je baby enorm snel groeien; van 1 tiende van een millimeter tot 50 cm en 3000 gram. En alles wat je baby nodig heeft voor die groei zal hij uit jouw lichaam moeten putten. Als je je daar van bewust bent, is het vanzelfsprekend dat je voeding tijdens de zwangerschap uitermate belangrijk is.

Een gezond en evenwichtig dieet tijdens je zwangerschap

Het is uiteraard niet nodig dat je je voortdurend zorgen maakt over je voeding. Het is voldoende een gezond en evenwichtig dieet te respecteren. Dat is geen kwestie van de hele dag calorieën tellen maar eenvoudigweg een kwestie van gezond verstand. Als je toch twijfelt en raad nodig hebt, aarzel dan niet om je gynaecoloog of een diëtist te raadplegen.

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen
En nog meer ...
Voeding