Babyboom
Babyboom
Zwanger

Fijne vleeswaren eten in de zwangerschap, is dit mogelijk? Tips en advies

2 min
Voeding
Zwanger

Fijne vleeswaren eten in de zwangerschap, is dit mogelijk? Tips en advies

2 min
Éveil, Santé
Fijne vleeswaren eten in de zwangerschap, mag dat ? we geven u tips en advies over het eten van fijne vleeswaren, lees er alles over.

Voor de toekomstige baby (en moeder) worden bepaalde voedingsmiddelen tijdens de zwangerschap niet aanbevolen. Is fijne vleeswaren eten in de zwangerschap voor vrouwen daar één van?

Vleeswaren voor zwangere vrouwen moeten worden vermeden als...

Als u nog nooit toxoplasmose heeft gehad. Wat is toxoplasmose? De ziekte is van parasitaire oorsprong, de godil toxoplasma. Het kan op verschillende manieren worden opgedaan : contact met dieren (pas op voor katten), slecht gewassen groenten of niet (of slecht) gekookt vlees. Het wordt niet altijd gedetecteerd bij een gezond persoon, het wordt meestal gekenmerkt door vermoeidheid en hoofdpijn.

Deze ziekte kan echter een probleem zijn bij zwangere vrouwen. Het hebben van toxoplasmose kan dus problemen veroorzaken voor de toekomstige baby, omdat het de foetus rechtstreeks beïnvloedt. Het is zelfs nog gevaarlijker om het tijdens het eerste trimester van de zwangerschap te krijgen. Dit kan ernstige onomkeerbare oog- en neurologische schade veroorzaken, evenals ontwikkelingsproblemen met psychomotorische vaardigheden. In het ergste geval kan toxoplasmose tot een miskraam leiden.

Beter geen fijne vleeswaren eten in de zwangerschap dus?

Toch wel. Er is goed nieuws, je kan fijne vleeswaren consumeren, maar pas op ... je moet al toxoplasmose hebben opgelopen voor je zwangerschap. In dit geval ben je immuun dankzij de antilichamen die je hebt aangemaakt. Dan is er niet langer het probleem om het opnieuw te hebben. Om te weten of u het al heeft gehad (of niet), is een bloedtest door de arts of de persoon die u volgt nodig aan het begin van de zwangerschap. Deze bloedtest moet tijdens de zwangerschap maandelijks worden herhaald. Als de bloedtest positief is, heb je al toxoplasmose gehad. U kunt dan normaal vlees eten. Wees voorzichtig, dit is niet per se aan te raden, omdat het mogelijk is om andere ziekten op te lopen ... zoals listeriose, een andere parasitaire ziekte die ook de foetus aantast.

Kortom, zelfs als u al toxoplasmose heeft gehad, is het beter om gekookt vlees te eten. Bijvoorbeeld witte ham, mortadella of zelfs een biefstuk, maar zorg dat het erg stevig is en vermijd rauwe ham, worst en zelfs chorizo.

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen
En nog meer ...
Voeding