Babyboom
Babyboom
Baby

Fruitpap: warm of koud?

2 min
Voeding
Baby

Fruitpap: warm of koud?

2 min
Éveil, Santé
Tussen de leeftijd van 4 en 6 maanden kunnen baby's beginnen met het eten van broodkruimels. Dit is een kans voor hem om vitamines op te doen en nieuwe smaken te ontdekken. Het lijkt logisch dat groentebroden warm gegeten moeten worden, maar hoe zit het met vruchtenbroden?

Welk fruit moet ik in mijn panade doen?

Kies rijp, seizoensgebonden fruit. Vers fruit verdient ook de voorkeur: fruit uit blik is te zoet en baby kan aan de smaak wennen. Voeg ook geen honing of suiker toe aan baby's brood. Zorg ervoor dat u de pitten en de schillen verwijdert van het fruit dat u uw baby gaat geven. Het is raadzaam fruit geleidelijk te introduceren, zodat u allergieën gemakkelijker kunt opsporen. Let op de reactie van uw baby op elk nieuw voedingsmiddel om te zien of hij allergisch is.

Moet ik mijn broodkruimels koken?

Als u uw fruit kookt voordat u het aan baby geeft, zullen er minder stukjes in zitten. Voor de eerste maaltijden van baby's wordt echter aangeraden panade met een gladde textuur te gebruiken. Dit maakt het makkelijker om te eten, vooral als u baby hard fruit zoals appels geeft. Sommige vruchten hoeven niet te worden verhit, zoals bananen, die al gemakkelijk te prakken zijn. Na verhitting bevat fruit minder vitaminen. Als je je fruit kookt voor je het serveert, let dan op de temperatuur van het 

Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen
En nog meer ...
Voeding