Babyboom
Babyboom
Baby

Wat moet ik doen als mijn kind fruitmanden weigert te eten?

3 min
Voeding
Baby

Wat moet ik doen als mijn kind fruitmanden weigert te eten?

3 min
Éveil, Santé
Al vanaf 6 maanden kan uw kind beginnen met het eten van fruitsalade. Maar je baby werkt niet altijd mee. Maak je geen zorgen, dit is normaal. Op verschillende leeftijden kunt u het moeilijk vinden om uw kind aan het eten te krijgen. Als uw kind bijvoorbeeld 2 jaar oud is, is het op zoek naar onafhankelijkheid, wat de reden is waarom een op de twee kinderen op deze leeftijd regelmatig weigert te eten. Ook vertonen baby's rond de 18e en 24e maand regelmatig voedselneofobie: ze weigeren bijna systematisch nieuw voedsel dat je hen aanbiedt.

Uw kind zal waarschijnlijk geen enkele vorm van fruit lusten. Probeer nieuwe broden, met nieuwe vruchten, in nieuwe vormen, warm of koud.

Als dit niet werkt, niet te hard duwen: wacht en probeer het later opnieuw.

Geef hem voorzichtig het fruitbrood.

Geef de broodkruimels bij het opdienen iets wat uw kind lekker vindt: een koekje, brood of een stukje cake bijvoorbeeld.

Laat je baby wennen aan zelfgemaakte formule

Uw kind wil misschien geen zelfgemaakt voedsel eten. In dat geval zal hij de kleine potjes verkiezen boven uw brood, ook al is het met liefde gemaakt. Dit is normaal, als u uw kind regelmatig babyvoeding geeft, zal hij of zij gewend zijn aan zachtere smaken en regelmatiger texturen. Je zult gewoon geduld moeten hebben terwijl je baby went aan zelfgebakken brood. Begin met minder stukjes en minder "vezelig" fruit.

Breng uw kind in een goede omgeving

Je moet je baby in een omgeving zetten die niet afleidend is. Als de TV aan staat, als er bijvoorbeeld spelletjes op tafel liggen, zal baby afgeleid zijn en minder snel zijn broodkruimels opeten. Laat hem zien dat jij en zijn broers en zussen ook broodkruimels eten. Een baby houdt van imiteren, en zal u nog meer imiteren als de maaltijd wordt gegeten in een ontspannen gezinssfeer.

Hoe moedig je hen aan en motiveer je hen om hun brood op te eten?

Je kunt hem/haar aanmoedigen, zorgen dat hij/zij het wil doen door de panad aantrekkelijk te maken. Je kunt bijvoorbeeld zeggen "Kijk eens hoe mooi het is, dit zijn mooie kleuren". Feliciteer hem als hij een lepel neemt, maar zeg hem niet dat hij moet eten "om mama een plezier te doen", uw kind moet eten voor zijn eigen bestwil. Laat hem met de broodkruimels "alleen", zodat zijn nieuwsgierigheid kan worden geuit en hij de broodkruimels uit zichzelf kan proeven. Laat hem ook de broodkruimels met zijn handen aanraken, op dezelfde manier, zodat hij de broodkruimels zelf kan ontdekken.

Presenteer de panade in de juiste vormen

Doe het stap voor stap en bied je kind kleine hoeveelheden panade aan. In feite kunt u het broodkruim in kleine hoeveelheden presenteren, bijvoorbeeld op kleine bordjes. Baby's die aarzelen om kleine hoeveelheden te eten, zullen ze eerder accepteren. U kunt ook personages of dieren of een glimlach bij de broodkruimels tekenen, zodat uw kind geamuseerd is en van gedachten kan veranderen over de fruitkruimels.

Regel de maaltijden van je kind.

U kunt uw kind bijvoorbeeld laten wennen aan een opeenvolging van spelen, bad en maaltijd voor het slapengaan. U moet er ook voor zorgen dat u de tussendoortjes van uw kind verstandig verdeelt, zodat ze noch hongerig noch vol zijn wanneer u ze de fruitsalade geeft.

Verander de persoon

Als uw kind nog steeds weigert broodkruimels te eten wanneer u ze voorstelt, geef ze dan door aan iemand anders, zoals uw echtgenoot of oudere broers of zussen.

Wat niet te doen

Uitschelden, chanteren, dwingen, straffen, of de smaak en textuur van broodkruimels volledig verbloemen met ander voedsel zijn slechte ideeën. Het doel is hem te leren broodkruimels te eten en ervan te genieten, maar dit zal hem niet helpen te leren.

Tot slot, zelfs als na enkele dagen proberen uw pogingen nog steeds geen succes hebben, is het goed. Soms duurt het langer voordat vruchtencake, net als andere levensmiddelen, in het diversificatieproces wordt opgenomen. Uitschelden, chanteren, dwingen, straffen, of de smaak en textuur van broodkruimels volledig verbloemen met ander voedsel zijn slechte ideeën. Het doel is hem te leren broodkruimels te eten en ervan te genieten, maar dit zal hem niet helpen te leren.

Tot slot, zelfs als na enkele dagen proberen uw pogingen nog steeds geen succes hebben, is het goed. Soms duurt het langer voordat vruchtencake, net als andere levensmiddelen, in het diversificatieproces wordt opgenomen.

Ontdek nu in onze shop !
Good Gout
Aardbei, banaan 10x
13.68
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Good Gout
Aardbei, banaan 10x
13.68
Kopen
67%
Babybio
Fruitlekkernij (vanaf 4 maanden)
2.28
Kopen
Sienna & Friends
Mini Grissini
0.95
Kopen
En nog meer ...
Voeding