Babyboom
Babyboom
Baby

Baby weigert te eten

2 min
Voeding
Baby

Baby weigert te eten

2 min
Éveil, Santé
Het heeft nog voldoende reserves, zodat het een tijdje minder eten nodig heeft. Dus is het normaal dat het minder honger heeft.

Misschien is een of andere ziekte aan het broeden, dan is het normaal dat zijn eetlust vermindert. Geef hem dan gewoon te drinken, om uitdroging te voorkomen. Deze situatie is van voorbijgaande aard.

Misschien maakt je kind een fase door waarin het nauwelijks groeit. Het heeft nog voldoende reserves, zodat het een tijdje minder eten nodig heeft. Dus is het normaal dat het minder honger heeft.

Als geen van beide voorgaande veronderstellingen klopt, en je baby frunnikt en prutst met het eten, als elke lepel die hij uiteindelijk eet een uitputtingsslag is, dan wil hij jou iets duidelijk maken. Laat je niet van je stuk brengen, vermijd dat de maaltijd een machtsstrijd wordt tussen jou en je baby en reageer inventief. Maar in de eerste plaats…

Eten is een feest !

  • Eten is een plezier en moet dat blijven. De sfeer moet rustig en ontspannen zijn, en vooral: neem er de tijd voor.
  • Sla geen stappen over door al te vlug over te schakelen van vloeibare voeding op vaste voeding. De textuur, de stukjes en de smaak van het nieuwe voedsel kunnen je baby flink in de war brengen. Geef hem de tijd om zich aan te passen, en probeer dan opnieuw.
  • Dwing je baby niet om te eten. Een baby zal nooit vrijwillig verhongeren. Wees oplettender en probeer er achter te komen wat hij je wil duidelijk maken.

 

Over smaak… Al van bij zijn geboorte kan je van baby’s gelaatsuitdrukking aflezen dat hij zoete dingen lekker vindt en bittere smaken verfoeit. Over zout zijn de meningen verdeeld. Hou rekening met je baby’s smaak als je hem nieuwe gerechten voorschotelt. Ook al houdt hij niet altijd van je culinaire hoogstandjes en geeft hij de voorkeur aan de klassieke wortelpuree, zorg toch voor afwisseling en vernieuwing. Maar als hij iets overduidelijk niet lust, dwing hem dan niet.

 

Tips voor toekomstige fijnproevers

  • Geef hem kleine porties. Ontmoedig hem niet met een berg voedsel. Geef hem de kans om een tweede bordje te nemen, hij heeft vlug door dat hij je daarmee een plezier doet.
  • Laat hem samen met de groten eten. Eten is een vorm van communicatie. Het is veel aangenamer om in een warme familiale sfeer te eten, dan heel alleen aan een hoekje van de tafel.
Ontdek nu in onze shop !
67%
Weleda
Borstvoedingsthee
4.30
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
67%
Weleda
Borstvoedingsthee
4.30
Kopen
80%
MultiMam
Kompressen
9.51
Kopen
Medela
Moedermelkbewaarzakjes
10.99
Kopen
En nog meer ...
Voeding