Babyboom
Babyboom
Zwanger

Garnalen zwanger, kunnen we het eten?

2 min
Voeding
Zwanger

Garnalen zwanger, kunnen we het eten?

2 min
Éveil, Santé
Garnalen zwanger, een goed idee? Hunkeren naar voedsel komt om de geest van de zwangere vrouw te prikkelen … Is dit redelijk?

Wat zijn garnalen precies?

Garnalen maken deel uit van de "familie van vrijzwemmende kreeftachtigen". We vinden hieronder grijze garnalen, roze garnalen, gamba's… Garnalen (of scampi's) staan ​​ook bekend om hun lage kaloriewaarde. Maar we zeggen het meteen: het is niet aan te raden om garnalen te eten als je een baby verwacht.

Garnalen zijn rijk aan:

- Vetzuren

- aminozuren

- vitamine b12

- Omega-3

Kan ik garnalen zwanger eten?

Het eten van rauwe garnalen is gevaarlijk voor zwangere vrouwen. Er is een risico op listeriose. En dat risico nemen zou het leven van de baby in gevaar brengen.

Listeriose is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door listeria-achtige bacteriën. Dit is meestal aanwezig in vis en ander rauw vlees.

Volgens talrijke onderzoeken hebben zwangere vrouwen over het algemeen twintig keer meer kans om listeriose te krijgen na het eten van rauwe garnalen.

Een aanstaande mama die besmet is met listeria zal griepachtige symptomen ontwikkelen, zoals:

- koorts

- verkoudheid

- hoofdpijn

- vermoeidheid

- spijsverteringsstoornissen

De ziekte kan, als ze snel wordt behandeld, gemakkelijk voor de moeder worden behandeld. Als de moeder echter asymptomatisch is, zijn er geen symptomen en is er een groot risico voor de baby... Eenmaal besmet met listeriose, geeft de moeder de ziekte door aan het kind via de placenta.

De foetus, die in een ontwikkelingsproces zit, heeft geen antilichamen om de bacteriën te elimineren. Hij krijgt dan te maken met een ernstige infectie, met vooral een hoog risico op sepsis.

De ziekte kan ook veel aandoeningen veroorzaken: op de longen en neurologisch.

In de meest ernstige gevallen kan listeriose leiden tot het verlies van de baby. Andere ziekten zoals hepatitis A en toxoplasmose zijn gekoppeld aan de consumptie van rauwe garnalen. Deze twee ziekten zijn even erg voor het ongeboren kind. Het is eigenlijk beter om de garnalen niet te eten.

Garnalen en zwangerschap : ben ik immuun voor listeriose?

Je moet weten dat vis en garnalen sterke allergenen hebben. Daarom, als je (voordat je zwanger werd) vatbaar was voor spijsverteringsproblemen zoals een opgeblazen gevoel, zuurgraad, misselijkheid... dan is het beter om dit tijdens de zwangerschap niet te eten.

En wat aardbeien betreft, laat je maar lekker gaan, zeker in de zomer ! Maar was ze goed voor je ze eet ! En een geslaagde combinatie met chocolade !

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen
En nog meer ...
Voeding