Babyboom
Babyboom
Baby

Gastro bij baby's kan voorkomen worden, maar het kan ook behandeld!

2 min
Gezondheid van de baby
Baby

Gastro bij baby's kan voorkomen worden, maar het kan ook behandeld!

2 min
Éveil, Santé
<p>Gastro bij baby's is een ontsteking van de darmwand die verband houdt met infectie. Gastro kan voorkomen worden, maar het kan ook behandeld worden.

Meestal het resultaat van een heel besmettelijk virus, het rotavirus, woedt het meestal door epidemieën vanuit het gezin, kinderdagverblijf, school.

Gastro-enteritis kan ook bacterieel zijn en kan worden opgelopen door besmet voedsel te eten. Ten slotte wordt sommige gastro-enteritis veroorzaakt door intolerantie of voedselvergiftiging.

Symptomen van gastro-enteritis

Gastro bij baby's begint met plotselinge koorts (38 ° tot 39 °) vergezeld van buikpijn, misselijkheid of braken en diarree.

De ontlasting, die talrijk en waterig is, zorgt ervoor dat de baby gewicht verliest. Diarree en braken veroorzaken een aanzienlijk verlies van water en minerale zouten (natrium en kalium) en leiden tot uitdroging, die kan worden verergerd door koorts. U moet weten dat een baby jonger dan 1 jaar tot 1 liter water per dag kan verliezen. Water vertegenwoordigt echter 70 tot 80% van zijn gewicht. 's Nachts kan een peuter van een normale toestand overgaan in ernstige uitdroging die ziekenhuisopname vereist. Die is noodzakelijk als het gewichtsverlies van de baby meer dan 10% bedraagt.

Uitdroging wordt herkend aan de tong en een droge mond. Daarbovenop ook  dorst die de baby vertoont door te huilen, snelle of moeizame ademhaling, zeldzame urine (afname van het aantal vuile luiers).

Behandeling van gastro bij baby's

In geval van diarree en braken in verband met hoge koorts, wacht niet tot de volgende ochtend om hulp in te roepen.

De arts zal een behandeling tegen uitdroging voorschrijven zoals het drinken van bepaalde vloeistoffen. Het is babyvoeding gemaakt van water, suiker, natrium en kalium dat in de apotheek wordt verkocht. Dit preparaat heeft de vorm van een zakje dat moet worden verdund in 200 ml water (fles) en elke 10 tot 20 minuten aan uw baby moet worden aangeboden.

Alleen deze orale rehydratatieoplossingen bieden deze perfecte balans. Andere bereidingen zoals rijstwater en wortelsap zijn ongeschikt omdat ze niet de juiste hoeveelheid suiker of natrium leveren.

De arts zal waarschijnlijk een darmverband (Smecta) of melkzuurbacteriën (Lactéol fort) voorschrijven. Een anti-muggen kan worden toegevoegd.

Als de baby borstvoeding krijgt, kan hij veilig borstvoeding krijgen zodra hij is genezen. Krijgt de baby flesvoeding ? Dan zal de arts eiwithydrolysaat of lactosevrije melk voorschrijven.

Als de baby is overgestapt op diversificatie, moeten voedingsmiddelen die rijk zijn aan vezels een paar dagen uit zijn dieet worden verwijderd (groene groenten, citrusvruchten). Geef de voorkeur aan rijst, aardappelpuree, wortelen, bananen en appels.

Sommige homeopathische middelen begeleiden effectief het antidiarreedieet, Podophyllum peltatum 5 ch: 3 korrels om de 2 uur, verdeeld over de resultaten, afhankelijk van de resultaten.

Als uw baby een erg rode billen heeft, is het raadzaam om Eosin 2% waterige oplossing aan te brengen om de laesies te drogen door te deppen met een gaasje. Wacht tot eosine is opgedroogd voordat u speciale waterzalf of zalf aanbrengt, zoals Bepanthene, Aloplastine, Mytosil. Dit soort zalf heeft zowel een isolerende als verzachtende werking. Het vormt een laag die de geïrriteerde gebieden beschermt tegen wrijven over de luier en voorkomt dat de zuurtegraad van ontlasting en urine in de huid binnendringt.

Ontdek nu in onze shop !
82%
Avril
Maxi katoenen vierkanten
4.00
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
82%
Avril
Maxi katoenen vierkanten
4.00
Kopen
84%
Nuby
Infrarood thermometer
25.02
Kopen
Nuby
Nuby Neuspeer & Oorreiniger
3.73
Kopen
En nog meer ...
Gezondheid van de baby