Babyboom
Babyboom
Baby

Gastro-oesofageale reflux bij baby's: symptomen en behandeling

2 min
Gezondheid van de baby
Baby

Gastro-oesofageale reflux bij baby's: symptomen en behandeling

2 min
Éveil, Santé
Gastro-oesofageale reflux veroorzaakt echt ongemak bij baby's dat zich manifesteert door huilen en braken. Lees hier hoe u het kunt herkennen om het te behandelen.

Wat is gastro-oesofageale reflux bij baby's?

Gastro-oesofageale reflux resulteert in overvloedige regurgitatie op een afstand van voedingen. Het gaat gepaard met functionele stoornissen zoals huilen, prikkelbaarheid, bleekheid, slaapstoornissen, gewichtsverlies, grimassen, enz.

Het gebied tussen de slokdarm en de maag wordt de cardia genoemd. Op het moment van maagvertering zwelt de cardia op. Het zal de onderste slokdarm samendrukken en voorkomen dat voedsel daar terugkomt. Het kan voorkomen dat deze knooppuntzone zijn rol als klep niet vervult. Als gevolg hiervan stromen de vloeibare en zure inhoud van de maag terug in de slokdarm.

Gastro-oesofageale refluxziekte resulteert in braken. Dit kan ongemak en een branderig gevoel geven en, zelden, ernstige irritatie van de slokdarm veroorzaken. Reflux kan zich ook voordoen door andere symptomen. Bijvoorbeeld NKO-aandoeningen, terugkerende bronchitis, buikpijn of longontsteking. Bovendien kan in sommige zeldzamere gevallen deze ziekte ervoor zorgen dat de hartslag vertraagt.

Ten laatste verdwijnt regurgitatie van gastro-oesofageale refluxziekte meestal rond de leeftijd van een jaar, wanneer het kind het grootste deel van zijn tijd rechtop doorbrengt.

Als de problemen ernstig blijken te zijn, zijn onderzoeken noodzakelijk:

De pH-meting bestaat uit het meten in de slokdarm van de zure oprispingen die uit de maag komen. Ook hun frequentie en hun intensiteit. Een katheter wordt in de mond ingebracht en die wordt in de maag geleid. De baby is 24 uur lang thuis met de sonde, gedurende welke tijd de sonde veranderingen in pH registreert.

Voor de endoscopie van de slokdarm brengen we een sonde met een camera door de neus of mond waarmee je de laesies (bijvoorbeeld ontstekingen) direct kunt zien en controleren of de klep die regurgitatie moet voorkomen goed sluit.

Een röntgenfoto is een klassiek onderzoek.

Gastro-oesofageale refluxziekte bij baby's : behandeling :

De behandeling moet worden gestart door uw arts. Het zal over het algemeen verschillende recepten combineren:

-Je baby overdag en 's nachts zo lang mogelijk in een liggende positie van dertig graden leggen.

-Het verbod om je baby op zijn buik te laten slapen.

-Introductie van een verdikkingsmiddel in de fles of halfvast voedsel.

Er is anti-regurgitatiemelk die is verdikt met johannesbrood, zetmeel of maïsmeel. Het is goed verteerbaar en is geïndiceerd bij regurgitatie van gastro-oesofageale reflux.

-Een krampstillend middel tegen reflux.

-Een gel,  beschermer van de slokdarmvoering,  bekleedt de voering van de slokdarm en voorkomt dat deze in contact komt met zure vloeistof.

-In het geval van oesofagitis (ontsteking van de slokdarm), moet u naast andere geneesmiddelen een geneesmiddel toevoegen dat de zuursecretie van de maag remt.

-Als de medicijnen niet effectief zijn en de ontwikkeling van het kind in gevaar is, overweegt de arts een operatie.

Ontdek nu in onze shop !
82%
Avril
Maxi katoenen vierkanten
4.00
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
82%
Avril
Maxi katoenen vierkanten
4.00
Kopen
84%
Nuby
Infrarood thermometer
25.02
Kopen
Nuby
Nuby Neuspeer & Oorreiniger
3.73
Kopen
En nog meer ...
Gezondheid van de baby