Babyboom
Babyboom
Zwanger

Haal de lente in je babykamer

2 min
Organisatie/Administratie
Zwanger

Haal de lente in je babykamer

2 min
Éveil, Santé
<p>Je voelt het overal; het wordt lente! Met deze 3 tips haal je de lente in je babykamer!

Lente in je babykamer: tip 1

Planten op de babykamer? Kan dat wel? Je ziet inderdaad zelden planten op een babykamer. De reden daarvoor is eenvoudig; een plant verbruikt 's nachts zuurstof. Daarnaast trekt een plant stof aan en kunnen er insecten huizen in de aarde.

Toch zegt Feng Shui, de Aziatische kunst om gezond te wonen, dat bloemen en planten in een kinderkamer moeten kunnen. Kies voor planten en bloemen die luchtzuiverend zijn en zet ze op voldoende afstand van je kindje. Je kan er ook voor kiezen de planten of bloemen 's nachts buiten de kinderkamer te zetten.

Is dat toch niets voor jou? Kies dan voor behang met een bloempje of een groene muursticker. Waarom kies je niet voor de ontzettend leuk gebloemde kussens van PIP Studio? Zo breng je de lente in de kinderkamer!!

Lente in je babykamer: tip 2

Je babykamer moet je dagelijks verluchten! Je baby spendeert immers een belangrijk deel van zijn of haar tijd binnenshuis. Verf in de kinderkamer, schoonmaakproducten en zelfs het behandelde hout van het kinderbedje verspreiden ongezonde lucht!

Het lage lichaamsgewicht en de snelle stofwisseling maken je baby veel vatbaarder voor schadelijke chemische stoffen. Hun organen zijn bovendien nog in volle ontwikkeling en ze hebben een kleinere longcapaciteit. In verhouding ademen zij dus een veel grotere dosis vervuilende stoffen in dan volwassenen.

Zorg er dan ook voor dat je minstens 10 minuten per dag de vensters wijd open zet!

Lente in je babykamer: tip 3

Kleur! Kleur! Kleur! Na een drukkende, grijze winter wil je kleur zien! Maar met al het speelgoed ziet je kinderkamer er zo al te bont uit? Haal dan opbergdozen uit 1 kleur.

Bij IKEA bijvoorbeeld koop je voor een beperkt budget leuke opbergdozen voor kinderen. Door met 1 of 2 kleuren te werken, hou je de babykamer rustig (om te slapen) en toch kleurrijk!

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen de verzameling opbergdozen die je al hebt, zelf aan te pakken! Met behangpapier of textiel kan je bestaande dozen in leuke, gekleurde opbergdozen omtoveren die precies bij jouw lentegevoel passen!

Ontdek nu in onze shop !
Philips Avent
Natural 2.0 starterset Glas
47.99
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Philips Avent
Natural 2.0 starterset Glas
47.99
Kopen
67%
Bojungle
Dinner set maïs - roze eenhoorn
14.16
Kopen
Doomoo
Buddy Classic Light Grey
57.00
Kopen