Babyboom
Babyboom
Baby

Haarverlies na de bevalling

2 min
Speciaal voor Mama
Baby

Haarverlies na de bevalling

2 min
Éveil, Santé
Na de bevalling heeft ongeveer een derde van alle jonge moeders last van overmatig haarverlies. Hoe komt dat? Is het tijdelijk? Kan je dat verlies verhelpen of verminderen? Ontdek hier onze tips:

Haarverlies na de bevalling

Twee tot vier maanden na de bevalling merken jonge moeders overmatig, en soms zelfs spectaculair, haarverlies op. Tijdens het kammen of wassen vallen soms handenvol haren uit. Of je vindt ze ‘s morgen in grote hoeveelheden op je kussen...

Dit haarverlies is het gevolg van hormonale veranderingen, waaronder een daling van het oestrogeengehalte, waardoor je haren massaal uitvallen. Dit fenomeen is volkomen normaal en slechts tijdelijk.

Maar je had tijdens je zwangerschap toch zo’n mooie, glanzende haardos? Dat klopt: 9 maanden lang werd de natuurlijke haaruitval op pauze gezet, wat de indruk van volume en ongebruikelijke dikte wekte. Je verliest na de bevalling dus ook de haren die al uitgevallen hadden moeten zijn, waardoor het contrast natuurlijk zorgwekkend lijkt.

Geef je borstvoeding? Dan blijf je hormonen produceren die vergelijkbaar zijn met zwangerschapshormonen, waardoor het haarverlies iets later optreedt.

Daarnaast kunnen bepaalde vitaminetekorten en de lichamelijke en psychische stress na de geboorte het haarverlies vergroten.

Panikeer niet: binnen een paar maanden, rond de eerste verjaardag van je kindje, zou alles weer normaal moeten zijn.

Onze tips voor je haren

Aangepaste verzorging: gebruik verstevigende shampoos en conditioners of producten voor meer volume.

Zorg goed voor je haren: vermijd te strakke kapsels, zoals vlechten of chignons. Borstel je haren voorzichtig en vermijd kammen wanneer je haar nat is, omdat het zo gemakkelijker breekt. Zet om je hoofdhuid te beschermen je haardroger op de minimumtemperatuur.

Eet gezond: gevarieerde en evenwichtige voeding is essentieel om haargroei te stimuleren. Groenten en fruit zijn rijk aan vitamines en antioxidanten die de groei en het volume van het haar stimuleren. Kies daarnaast voor voedingsmiddelen die rijk zijn aan magnesium, zink, ijzer en vitamine A, B en E. Denk aan vis, rood vlees en peulvruchten.

Kies voor een voedingssupplement op basis van pure en natuurlijke keratine, zoals Alline Procap. Keratine is het hoofdbestanddeel van het haar (95%) en geeft het zijn structuur en sterkte. Alline Procap combineert zuivere en natuurlijke keratine met 11 vitaminen en 3 mineralen. Na 3 maanden gebruik van 2 capsules per dag constateerde 100% van de deelnemers een vermindering van het haarverlies.*

Ontspan je! De eerste weken met een pasgeboren baby mag je gerust vermoeiend noemen. Misschien ben je wel bezorgd of ongerust; ook deze stress kan je haaruitval beïnvloeden of zelfs verergeren. Neem elke dag wat tijd voor jezelf: probeer eens wat ademhalingstechnieken of een meditatie om te ontspannen; of maak een wandeling in de frisse buitenlucht met je kleintje in de kinderwagen of spreek eens af met een vriendin!

* Beer C. and others (2014). A Clinical trial to Investigate the Effect of CynaPlus® on Hair and Nail Parameters. The Scientific World Journal, Volume 201.

Ontdek nu in onze shop !
Omum
Mon Coup de Pousse Versterkende Lotion Tegen Haaruitval
15.94
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Omum
Mon Coup de Pousse Versterkende Lotion Tegen Haaruitval
15.94
Kopen
En nog meer ...
Speciaal voor Mama