Babyboom
Babyboom
Baby

Heeft jouw baby regelmatig last van constipatie?

2 min
Gezondheid van de baby
Baby

Heeft jouw baby regelmatig last van constipatie?

2 min
Éveil, Santé
Heeft je baby last van een harde stoelgang en huilt hij van de pijn? Dan heeft hij last van constipatie. Je hoeft niet meteen te panikeren, meestal gaat het na een paar dagen vanzelf weer voorbij.

Is mijn baby geconstipeerd?

Het is volkomen normaal dat je baby niet alle dagen een vuile pamper heeft. Zolang je baby genoeg drinkt, niet winderig is of moet overgeven is er niets aan de hand en is het mogelijk dat de stoelgang drie dagen op zich laat wachten. Meestal laat de stoelgang zelfs nog langer op zich wachten als je baby borstvoeding krijgt.

Wanneer je baby minder dan drie keer per week een vuile pamper heeft en de stoelgang ook nog eens zeer hard en droog is, is er sprake van constipatie. In dit geval hoef je jouw baby niet meteen laxeermiddelen te geven. Wacht een paar dagen af, want waarschijnlijk lost het probleem zich vanzelf op.

Blijft de constipatie toch duren? Raadpleeg dan een dokter! Hij kan laxeermiddel voorschrijven. Geef je baby nooit laxeermiddel zonder eerst een dokter te raadplegen! De dokter kan ook nagaan of de constipatie niet te wijten is aan een ander onderliggend probleem. Constipatie kan immers een symptoom zijn voor een acute darmobstructie of de ziekte van Hirschsprung.

Voorkom constipatie, geef je baby de juiste voeding!

Beter voorkomen dan genezen! Let er dus op dat je baby de juiste voeding krijgt! De stoelgang wordt immers grotendeels bepaald door de aard van de voeding.

  • Vrouwen die borstvoeding geven moeten vanzelfsprekend ook op hun eigen voeding letten omdat ze alle voedingsstoffen via de moedermelk doorgeven aan hun baby. Heeft je baby last van constipatie, eet dan meer vezelrijke producten zoals groenten en fruit.
  • Krijgt je baby geen borstvoeding, geef hem dan een koffielepel vruchtensap per dag.
  • Een andere oplossing is je kindje water te laten drinken dat verrijkt is met magnesium.
  • Geef je jouw baby al vaste voeding? Geef hem dan voldoende vezelrijke producten zoals groenten, fruit, granen...

Een betere vertering en regelmatigere stoelgang met Cereals Transit van Nestlé!

De overschakeling naar vaste voeding kan de darmflora van de baby ontregelen, waardoor hij geconstipeerd kan raken. Hierop bedacht Nestlé een oplossing: Cereals Transit!

Het Cereals Transit-gamma werd op basis van pruimen samengesteld en heeft een positieve invloed op de darmtransit. Hierdoor zorgt het voor een betere vertering en een regelmatigere stoelgang. Cereals Transit bevat ook Bifidus BL, een bacterie die men ook terugvindt in de darmflora van baby's die borstvoeding krijgen.

Ontdek nu in onze shop !
82%
Avril
Maxi katoenen vierkanten
4.00
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
82%
Avril
Maxi katoenen vierkanten
4.00
Kopen
84%
Nuby
Infrarood thermometer
25.02
Kopen
Nuby
Nuby Neuspeer & Oorreiniger
3.73
Kopen
En nog meer ...
Gezondheid van de baby