Babyboom
Babyboom
Zwanger

Het belang van water in je zwangerschap

2 min
Voeding
Zwanger

Het belang van water in je zwangerschap

2 min
Éveil, Santé
<p>Het belang van water in je zwangerschap is niet mis te verstaan: je lichaam gebruikt dit voor de aanmaak van vruchtwater. Meer; ;water drinken helpt ook tegen oedeem of vochtophopingen.;

Het belang van water in je zwangerschap

Iedereen heeft 1,5 tot 2 liter water per dag nodig. Nu je ook voor je baby drinkt in je zwangerschap, heb je per dag ongeveer één tot twee glazen vocht meer nodig. Het belang van water in je zwangerschap is niet mis te verstaan: je lichaam gebruikt dit voor de aanmaak van vruchtwater en voor de ontwikkeling van jouw ongeboren kindje. En nog een voordeel : het water vermindert de kans op oedeem of vochtophopingen.

Water drinken in je zwangerschap

Eén liter wordt reeds via de voeding opgenomen, hoofdzakelijk via fruit en groenten. Drink de hele dag door water en wissel dat af met sap of thee. 

Om te controleren of je voldoende vocht binnenkrijgt, geeft je urine een goede indicatie. Zolang die lichtgeel en helder is, hoef je je geen zorgen te maken. Is je urine donkergeel? Dan weet je dat je meer moet drinken.

Zwangerschapskwaaltjes oplossen door water te drinken 

Water drinken voorkomt of verlicht heel wat zwangerschapskwaaltjes. Constipatie bijvoorbeeld. Tijdens je zwangerschap maakt je placenta grote hoeveelheden progesteron aan. Dat hormoon vertraagt de darmtransit. Eet dus zeker veel vezels (fruit en groenten) en drink veel water. Dat bevordert de werking van je darmen. Wist je dat constipatie ook de belangrijkste oorzaak is van aambeien tijdens de zwangerschap?

Ook blaasontstekingen vermijd je door veel water te drinken. Zwanger zijn betekent meer risico op een ontsteking van de urinewegen. Je baarmoeder oefent druk uit op de urineleiders en het urinetransport neemt af. Daardoor krijgen bacteriën meer kans. Veel drinken – en dus plassen – zorgt ervoor dat bacteriën snel afgevoerd worden.

Je lichaam houdt meer vocht vast als je zwanger bent (oedeem of vochtophopingen). Drink zo veel mogelijk; zo vermijd je vochtophopingen in voeten en handen.  

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.70
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.70
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
159.99
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen
En nog meer ...
Voeding