Babyboom
Babyboom
Baby

Het middagdutje van je kind

2 min
Slaap
Baby

Het middagdutje van je kind

2 min
Éveil, Santé
<p>Moet een kind van 2 tot 4 jaar eigenlijk nog een middagdutje doen? Zo ja, hoe lang moet dat middagdutje dan ongeveer duren? ;

Het middagdutje van je kind

Het antwoord op deze vragen hangt af van de indivuele noden van elk kind. Voor een kind dat veel slaap nodig heeft, is het altijd een goed idee om een dutje te doen. Vele kleuterscholen voorzien trouwens een "slaaphoekje" voor de kleinsten. Na vermoeiende activiteiten (zoals een lange wandeling) of als het kind ziek is, kan het toch nood hebben aan een middagdutje. Terwijl het op andere dagen niet meer slaapt in de namiddag. Voor sommige kinderen is het voldoende om een beetje te rusten en bijvoorbeeld even met een boek of een knuffel rustig in de zetel te zitten.   Het spreekt voor zich dat het geen zin heeft een kind dat weinig slaap nodig heeft te verplichten om een dutje te doen. Het is wel erg belangrijk een kind van 2 tot 4 jaar dagelijks een ontspanningsmoment voor te stellen, een rustpauze zonder te slapen. Als je kind dan toch de nood heeft aan slaap, zal het vanzelf in slaap vallen.   Of je kind nu slaapt of zich gewoon ontspant, het zal in ieder geval ten volle van dit moment genieten om zijn batterijen op te laden. Zo heeft het weer voldoende energie voor de namiddagactiviteiten.   Het namiddagdutje wordt wel onontbeerlijk als je je kind pas rond 20u30 of later in bed legt. Een kind heeft op die leeftijd nog ongeveer 12 uur slaap nodig die je dan zal moeten verdelen over de nacht en de middag.

Je kind wil geen middagdutje doen?

Om te vermijden dat het middagdutje een oorzaak van spanning wordt en om te vermijden dat het kind zijn bed met straf associeert, kan je voorstellen dat het kind even ‘uitrust'.   Het is voldoende dat het kind gewoon even gaat liggen. Als het echt moe is, zal het vanzelf in slaap vallen. Zoniet, heeft het dan toch ten minste een beetje gerust.  

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
37.99
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
37.99
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
En nog meer ...
Slaap