Babyboom
Babyboom
Baby

Hoe bewaar je de knutselwerkjes van je kleintjes?

3 min
Spelletjes
Baby

Hoe bewaar je de knutselwerkjes van je kleintjes?

3 min
Éveil, Santé
Je vindt alles wat je kind maakt mooi. Eerlijk waar! Maar waar blijf je met die hele berg tekeningen en knutsels die je kind elke dag opnieuw produceert? Tips om knutselwerkjes op te hangen, te sorteren en bewaren, maar ook om er afstand van te doen.

Je vindt alles wat je kind maakt mooi. Eerlijk waar! Maar waar blijf je met die hele berg tekeningen en knutsels die je kind elke dag produceert opnieuw of die het de laatste schooldag mee naar huis bracht? Tips om knutselwerkjes op te hangen, te sorteren en bewaren, maar ook om er afstand van te doen.

Knutselwerkjes tentoonstellen

Mini-Van Gogh of niet, het is belangrijk dat je interesse toont in al die creativiteit van je kids. De wetenschap dat je trots op hen bent, laat kinderen groeien! Stel de tekeningen en knutsels die ze meebrengen uit school dus tentoon in huis.

 • Probeer het eens met een waslijn en wasknijpers in de kinderkamer of speelkamer. Je kunt zo heel gemakkelijk oudere stukken door nieuwe vervangen en de wasknijpers beschadigen de knutselwerkjes ook niet.
   
 • Je kunt zo een waslijn ook gewoon tegen de muur hangen en de kunstwerkjes met wasknijpers vasthangen. Zorg voor extra kleur en verf de wasknijpers of gebruik veelkleurige speldjes. De waslijn vervang je door een gekleurd lint of parelsnoer.
   
 • Bevestig metalen clips op een lege muur in de speelkamer, keuken of woonkamer. Niet te hoog, zodat je kinderen hun tekeningen zelf kunnen ophangen. Maken ze nieuwe dingen, dan kunnen de andere werkjes van de muur naar een bewaardoos, map of plakboek.
   
 • Hang een magneetbord op kinderhoogte in de keuken of speelkamer, zodat ze zelf kunnen beslissen wat waar gaat. Let wel, magneten zijn geen speelgoed! Ze zijn best wel gevaarlijk voor kleine kinderen, vanwege het inslikgevaar en levensgevaarlijke darmobstructies.
   
 • Engelse mama Eona Craig had genoeg van de zogenoemde ‘ijskastkunst’ en bedacht ze een trendy kader om de creatieve knutselwerkjes van je kleine bengel in te kaderen op een leuke én functionele manier. Met de lijstjes van The Articulate Gallery maak je in een handomdraai een kunstwerk van het 2D of 3D werkstuk. Je kan ze indien nodig dagelijks vervangen! De Articulate Gallery Frames zijn verkrijgbaar in webshop de kleine zebra.

Knutselwerkjes sorteren en bewaren

Alles wat niet tentoongesteld wordt, maar de moeite waard is om te bewaren, kan in een grote map, bewaardoos of plakboek. Denk bijvoorbeeld aan die eerste collage. Tekent je kind een tijd lang alleen maar leeuwen, kies dan de mooiste eruit om te bewaren. Vergeet op de map, bewaardoos of plakboek de data niet te vermelden.

Knutselwerkjes inkaderen

Sommige tekeningen zijn vast het inkaderen waard. Koop een mooi kader of laat de tekening inkaderen. Er bestaat geen betere manier om je kind te laten zien, hoe mooi je vindt wat hij maakt.

Knutselwerkjes transformeren

In plaats van ze in te kaderen, kan je ze ook scannen en op doek laten af te drukken. Of op een cd of dvd branden. Of op een handtas, placemat, kalender of een muismat, ... Je kunt er zelfs je eigen postzegels mee laten maken.

Knutselwerkjes cadeau doen

Grootouders, meter en peters zijn vast blij met een kunstwerkje van hun kleine held. Kunnen zij ook iets op hun koelkast plakken! Pak het werkje mooi in (kokers zijn hiervoor het handigst) en verras hen! Vergeet je kind niet te vragen zijn kunstwerk even te ‘signeren'.

Knutselwerkjes laten verdwijnen

Je kunt natuurlijk niet alles bijhouden. Als je tenminste geen hamsteraar bent. Laat je kind meebeslissen wat blijft en wat weg mag. Maak het duidelijk dat jullie spijtig genoeg niet alles kunnen houden. Kan je kind echt niet beslissen, dan kan je nog altijd voorstellen van een foto te nemen van de stapel die weg mag. Als aandenken...

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
En nog meer ...
Spelletjes