Babyboom
Babyboom
Baby

Hoe hou jij je kleuter bezig bij regenweer?

2 min
Spelletjes
Baby

Hoe hou jij je kleuter bezig bij regenweer?

2 min
Éveil, Santé

We kunnen er niet omheen! Ook al is het hartje zomer in ons land, af en toe regent het - onafgebroken.

We kunnen ons voorstellen dat het geen plezier is om dan de kinderwagen uit te halen. Dus verzamelde onze redactie de vijf leukste tips om je kleintje bezig te houden bij regenweer.

De Walt Disney reeks

We weten het, we weten het! Televisie is niet goed voor je kleintje. Maar als het buiten dagenlang regent en je wordt zelf slecht gezind, is er niets mooier dan een dagje cinema te organiseren.

Dat kan thuis, op de sofa, met coca-cola en popcorn of door met z'n allen een namiddag naar de cinema te trekken. Oudere broertjes en zusjes zullen het trouwens heerlijk vinden om de tickets te kopen en kleine zus of broer te helpen in de cinemastoelen.

Koeken-bakken

Haal alles van de keukentafel, nodig vriendjes en vriendinnetjes uit en bak samen met je peuters koekjes! Laat ze zelf het deeg samenstellen en kneden, de koekjes versieren en in de oven zetten. Nodig oma en opa uit om 's avonds met z'n allen koek te eten.

Heb je een ouder zoontje of dochtertje? Vraag hen dan het recept te kiezen en chef kok te zijn voor één dag. Jullie zouden zelfs samen kunnen winkelen en de ingredienten kunnen inkopen!

Modellendag

Hou het weer voor de volgende weken in de gaten en maak een afspraak - op een regendag - bij de fotograaf. In de studio wordt er gewerkt met kunstlicht en is het niet belangrijk dat het buiten regent. Heel wat fotografen maken vandaag erg goedkoop zwart-wit foto's in een studiosessie.

De dag kan al beginnen met het kopen van nieuwe kleren en een bezoekje aan de kapper. Model voor één dag!

Oudere broertjes en zusjes geef je een wegwerpcamera. Zij kunnen leren van "mijnheer de fotograaf" en hebben wellicht meer plezier achter de camera dan ervoor!

Beestjes kijken

Het hoeft niet altijd mooi weer te zijn om naar de dierentuin te gaan. In de reptielenzoo in het Nederlandse Delft bijvoorbeeld zitten jullie lekker binnen. Reptielen zijn niet bepaald de meest knuffelbare dieren. Ze kruipen en glibberen in en uit het water en zien er vaak best eng uit. Maar toch zijn kinderen gefascineerd door de kleine beestjes.

Een bezoek aan het Serpo is leuk, maar vooral enorm leerzaam. Voor jezelf en voor de kleintjes.

Naar het kindertheater

Je bent misschien geen fan van het theater, maar dan heb je beslist nog geen kindervoorstelling bijgewoond! Zelfs voor de allerkleinsten zijn de levensechte figuren op het podium fascinerend. Kindervoorstellingen zijn daarnaast ook nog eens erg interactief. De acteurs rennen door de zaal, halen kinderen op het podium en brengen de ouders aan het rollen van het lachen. Je zal verbaasd staan te ontdekken hoeveel voorstellingen er zijn in het stadstheater bij jou in de buurt! Uittesten, dus!

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
En nog meer ...
Spelletjes