Babyboom
Babyboom
Kinderwens

Hoe verhoog je je slaagkans bij kunstmatige inseminatie?

0 min
Kinderwens

Hoe verhoog je je slaagkans bij kunstmatige inseminatie?

0 min
Éveil, Santé
Duurt het wat langer voor je zwanger wordt? Je bent niet alleen! 1 vrouw op 3 klaagt vandaag dat zwanger worden moeilijk is. Zij stappen naar hun gynaecoloog of huisarts om raad te vragen.

Kunstmatige inseminatie (IUI)

Een hormoonbehandeling en een kunstmatige inseminatie zijn de eerste vruchtbaarheidsbehandelingen waar je arts aan denkt als al de onderzoeken niet meteen aangeduid hebben wat er fout zou kunnen zijn.

Blijf liggen na kunstmatige inseminatie

Gynaecologe-in-opleiding Inge Custers van het Centrum voor Voortplantingsgeneeskunde van het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam kwam tot de ontdekking dat kunstmatige inseminatie meer succes heeft als je na de inseminatie een kwartier blijft liggen.

"Wanneer vrouwen na een kunstmatige inseminatie met opgetrokken benen een kwartier op hun rug blijven liggen, hebben ze 50 procent meer kans om zwanger te worden.", vertelt de jonge arts aan een Brits medisch magazine.

Het doel van haar onderzoek was na te gaan hoe het succespercentage van IUI (Intra-Uterine Inseminatie) kan worden verhoogd. Bijna vierhonderd vrouwen met een vruchtbaarheidsprobleem werd gevraagd mee te doen. De helft van hen moest na de kunstmatige inseminatie op de rug blijven liggen, de andere helft werd verzocht meteen op te staan. Custers concludeerde dat de kans op zwangerschap bij de liggers anderhalf keer zo groot was. Van deze groep werd 27 procent zwanger na de IUI-procedure. Van de groep vrouwen die meteen opstonden, raakte 18 procent in verwachting. (anp/lb)

Ontdek nu in onze shop !
75%
Bambix
Groeimelk met koekjes 1-3 jaar
14.10
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
75%
Bambix
Groeimelk met koekjes 1-3 jaar
14.10
Kopen
75%
Good Gout
Mini rijstwafel met bosbes
2.10
Kopen
84%
NAN
OPTIPRO 3
13.55
Kopen