Babyboom
Babyboom
Kinderwens

Kan je voeding het geslacht van je baby beïnvloeden?

2 min
Voeding
Kinderwens

Kan je voeding het geslacht van je baby beïnvloeden?

2 min
Éveil, Santé
Sinds het begin der tijden willen ouders zelf het geslacht van hun nageslacht kunnen bepalen. Er bestaan hier veel grootmoeders recepten voor, maar er werden ook klinische studies uitgevoerd om meer ernstige methoden te ontwikkelen die moeten helpen bij de geslachtskeuze van de baby.

De meest bekende methode is die van een aangepast dieet. Deze methode werd geboren uit de waarnemingen van Dr. François Papa – what’s in a name – en is gebaseerd op een wijziging van het vaginale milieu van de toekomstige mama.  Door een wijziging in de bloedsamenstelling ervan kunnen er mineralen in aanwezig zijn die de predominantie van X-of Y-zaadcellen bevorderen.

 

Zolang je in perfecte gezondheid verkeert, mag je deze methode gerust uitproberen. We kunnen je geen enkele garantie op succes geven maar het kan de moeite lonen het te proberen. Om kans van slagen te hebben, moet dit dieet minstens 2,5 maanden voor de bevruchting worden gestart.

Om een dochter te krijgen, moet je vooral voeding rijk aan calcium en kalium eten. Deze stoffen komen voornamelijk voor in zuivelproducten, sommige mineraalwaters, vis, eieren, groene groenten, pasta, rijst, griesmeel en sommige fruitsoorten (appels, peren, frambozen, ...). Je moet ook zuinig zijn met vlees en charcuterie en mag geen zout meer eten.

 

Om een zoon te krijgen, moet je vooral voeding rijk aan natrium en kalium eten. Eet dus veel gezouten producten zoals gezouten of gerookte vlees- en visproducten, aardappelen, peulvruchten, bepaalde fruitsoorten (bananen, abrikozen, gedroogd fruit…) en natriumrijk mineraalwater.

 

Het spreekt voor zich dat een dergelijk dieet zijn grenzen heeft.  Het is vrij streng en biedt bovendien geen enkele garantie op succes. Ook kan het alleen worden gevolgd door vrouwen die geen voedingstekorten of ziekten zoals hoge bloeddruk, diabetes, nierfalen, enz. hebben.

Naast de teleurstelling die het mislukken van een dergelijk dieet kan meebrengen, moeten we ons ook ethische vragen stellen.  De komst van een baby zou altijd een blijde gebeurtenis moeten zijn.

Ontdek nu in onze shop !
67%
Weleda
Perineum massageolie
12.26
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
67%
Weleda
Perineum massageolie
12.26
Kopen
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
67%
Weleda
Borstvoedingsthee
4.30
Kopen
En nog meer ...
Voeding