Babyboom
Babyboom
Zwanger

Zetmeelhoudende producten geven je energie!

2 min
Voeding
Zwanger

Zetmeelhoudende producten geven je energie!

2 min
Éveil, Santé
Zetmeelhoudende voeding geeft je energie omdat het rijk is aan zetmeel, dat trage suikers bevat.

Zetmeelhoudende voeding geeft je energie omdat het rijk is aan zetmeel, dat trage suikers bevat.

We gebruiken de term ‘trage’ suikers, omdat deze geleidelijk verteerd worden in het spijsverteringskanaal en ons dus langzaam voorzien van glucose, die door ons lichaam kan worden opgenomen, in tegenstelling tot ‘snelle’ suikers (bv. suikerklontje, snoep, fruit, ...), die onmiddellijk of zeer snel beschikbaar zijn voor onze cellen.

 

Koolhydraten

Dit zijn de suikers in deze zetmeelproducten. Samen met vetten vormen zij onze belangrijkste energieleveranciers. 

We horen je al blij uitroepen: "Kom maar hier met die taartjes, bonbons en andere zoete lekkernijen!" Helaas, het is eerder de gezonde familie hiervan, zoals granen, peulvruchten, brood en aardappelen, die je de voorkeur moet geven. Ze bevatten trage suikers die minder snel opgenomen worden en zo voor een constante energietoevoer zorgen, zonder pieken en dalen.

 

Lipiden of vetten zorgen voor een goede werking van je lichaam en zenuwstelsel. Ze zijn essentieel voor de opname van vitamine A en D. Ze komen voor in vlees, vis, zuivelproducten en plantaardige oliën. Omwille van hun kwaliteit verdienen olijfolie en zonnebloemolie de voorkeur. Opgelet, enkel zuivere olie ‘van eerste koude persing’ bevat nog al zijn waardevolle voedingsstoffen. Dit staat duidelijk aangegeven op het etiket.

Wist je dit?

Wist je dat aardappelen je niet dik maken? Enkel in vet bereide aardappelen bevatten veel calorieën: frieten, aardappelpuree, gegratineerde bereidingen, gebakken aardappelen, kroketten,... Eén aardappel (50 g) levert slechts 38 kcal op. Dit is weinig in vergelijking met 343 kcal voor een kleine portie frieten van 100 g!

Een aardappel is een belangrijke bron van vitamine C, gezien de frequente consumptie ervan in ons land. Als je een aardappel in de schil kookt of stoomt, blijven de vitaminen beter bewaard. Een vetarme aardappelpuree maak je met magere melk en gehakte bieslook of peterselie.

 

Ontdek nu in onze shop !
Avril
Gezicht & lichaamscrème
4.45
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Avril
Gezicht & lichaamscrème
4.45
Kopen
67%
Nippes
Veiligheidsnagelknipper
9.79
Kopen
Weleda
Babypoeder
10.64
Kopen
En nog meer ...
Voeding