Babyboom
Babyboom
Zwanger

Hoe vertel je jouw kinderen dat je zwanger bent?

2 min
Organisatie/Administratie
Zwanger

Hoe vertel je jouw kinderen dat je zwanger bent?

2 min
Éveil, Santé

Hoe vroeger je het tegen je kinderen zegt, hoe beter. Kinderen zijn heel gevoelig voor signalen van hun ouders. De oudste zal daarom snel merken dat er iets gaande is. Als hij te lang moet wachten op een verklaring, kan hij angstig worden of zelf jaloers worden omdat hij niet op de hoogte wordt gehouden en niet betrokken wordt bij de nieuwe situatie. Als je dan uiteindelijk de zwangerschap aankondigt, kan deze jaloezie zich tegen de baby richten.

Vertel je kinderen zo snel mogelijk dat je zwanger bent

Zelfs als je kinderen nog maar klein zijn, kunnen ze goed begrijpen wat een zwangerschap inhoudt en hebben ze het recht om te weten dat ze een broertje of een zusje gaan krijgen. Denken dat ze ‘toch te klein zijn om het te begrijpen', is een grote fout.

  • Wanneer je je kinderen op de hoogte brengt, kan je best beginnen met een grote knuffel. Het is belangrijk dat je hen vertelt dat de komst van de nieuwe baby niets zal veranderen aan de manier waarop je van hen houdt: zo weten ze dat je genoeg liefde hebt voor iedereen; je partner, je kinderen én de nieuwe baby.
  • Zet hun rol van grote broer of grote zus extra in de verf. Vertel over de hulp die ze kunnen bieden, het flesje dat ze kunnen geven, vraag het welke naam ze mooi zouden vinden voor de baby.
  • Je kan tenslotte de zwangerschap best op een eenvoudige manier aan je kinderen aankondigen.

Je kind uitleggen hoe baby's gemaakt worden

Als je kind van de gelegenheid gebruik maakt om te vragen hoe baby's gemaakt worden, is dit het goede moment op het onderwerp seksualiteit aan te snijden. Je kan op een eenvoudige manier vertellen hoe het zaadje van papa in de buik van mama beland is. Het heeft geen zin om het tot in de kleinste detail uit te leggen, zeker als ze geen bijkomende vragen stellen.

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
115.99
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen