Babyboom
Babyboom
Baby

Hoe warm moet een winterslaapzak zijn?

2 min
Slaap
Baby

Hoe warm moet een winterslaapzak zijn?

2 min
Éveil, Santé
Het wordt kouder en je moet dringend een nieuwe slaapzak voor je baby zorgen. Dons? Of is dat te warm? Kies je beter een fleece? Babyboom helpt je de juiste keuze maken voor de winter!

Je baby huilt de laatste nachten erg veel? Dan zou het wel eens kunnen dat je baby het te koud heeft. Nu de nachten frisser worden, is het een goed idee een warmere slaapzak in huis te halen.

TOG slaapzakken

Eigenlijk is het erg gemakkelijk een winterslaapzak te kiezen. Je kijkt eenvoudigweg naar de TOG-waarden (Thermal Overall Grade) van een slaapzak. De TOG-waarden geven aan hoe warm of koel een slaapzak is; het is een aanduiding voor de isolatiewaarde van textiel. Hoe hoger de waarde (tussen 0 en 4), hoe warmer de slaapzak.

Zomerslaapzak: 0.3 – 1.0 TOG
Winterslaapzak: 2.5 – 3.5 TOG

Een donsslaapzak heeft een TOG-waarde van 3.5. De hydrofiele slaapzakken van Mundo Melocton, Fresk of Anais & Anais hebben een TOG-waarde van 1 en zijn dan ook niet geschikt voor de winter. De winterslaapzakken van Fresk kan je dan bijvoorbeeld wel combineren met een pyjama of een warmere kamer.

Hoe warm is de kamer?

De juiste keuze hangt ook af van de kamertemperatuur en de lichaamswarmte van je baby. Een voorbeeld: een slaapzak met een TOG van 2.5 is ideaal voor een slaapkamer met een temperatuur tussen 16 en 20°. Is je kamer warmer, dan ga je naar een slaapzak met een lagere TOG waarde (bijvoorbeeld 1). Is je kamer frisser, ga je naar een slaapzak met een hogere TOG waarde.

24-27 °C: < 1.0 TOG
21-23 °C: 1.0 – 2.0 TOG
10-20 °C: 2.0 – 3.5 TOG

Pyjama aan?

Hou er rekening mee dat een body ook extra warmte geeft en al telt voor 0.1 TOG. Een pyjama telt voor 1.0 TOG. 

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
En nog meer ...
Slaap