Babyboom
Babyboom
Zwanger

Hoeveel mag ik bijkomen tijdens mijn zwangerschap?

2 min
Voeding
Zwanger

Hoeveel mag ik bijkomen tijdens mijn zwangerschap?

2 min
Éveil, Santé

De vraag hoeveel een zwangere vrouw mag bijkomen tijdens de zwangerschap is wellicht de meest gestelde vraag op onze redactie! Nochthans is er geen algemene regel als antwoord...

Het is alleszins zo dat een zwangere vrouw niet moet eten voor twee. Ook al beweert jouw grootmoeder van wel...

Hoeveel ben jij bijgekomen? Hoe heb je geprobeerd jouw gewicht onder controle te houden of vind jij dat je daar zwanger gewoon niet op moet letten?

Hoeveel mag je bijkomen tijdens de zwangerschap?

Een gezonde zwangere vrouw komt tussen 9 en 12 kg bij in haar zwangerschap. Als ze echter minder dan één kg per maand verdikt met evenwichtige voeding, hoeft ze zich geen zorgen te maken. Dat is wél het geval als ze te snel bijkomt, want dat zou kunnen wijzen op vochtophoping. Je gewicht bespreek je dan ook op elke controle met je arts. Vrouwen met een neiging om te veel te eten tijdens de zwangerschap, brengen - binnen limieten - hun zwangerschap niet in gevaar maar zullen het na de geboorte wellicht wel moeilijker hebben om hun overgewicht kwijt te raken.

Gezond eten tijdens de zwangerschap

Gezond eten tijdens de zwangerschap houdt in dat je enkele basisprincipes moet naleven: zoveel mogelijk afwisselen en zoetigheden vermijden. Je slaat best geen maaltijd over. Vasten is geen goed idee, ook niet om religieuze redenen. Eet voldoende afwisselend; vlees, vis en melproducten. Vergeet geen bladgroenten en fruit en eet regemaltig vezels die helpen om constipatie tegen te gaan.

Vermijd zoetigheden en te veel vet, zodat je niet teveel bijkomt. En drink vooral veel water, wat je lichaam helpt ontgiften.

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen
En nog meer ...
Voeding