Babyboom
Babyboom
Baby

Hypersalivatie: is de gezondheid van de baby in gevaar?

2 min
Gezondheid van de baby
Baby

Hypersalivatie: is de gezondheid van de baby in gevaar?

2 min
Éveil, Santé
Kwijlt uw baby veel? Dit wordt hypersalivatie van de pasgeborene genoemd. Dit niet alarmerend, maar soms kan het ernstig zijn...

Hypersalivatie: tot wanneer is het normaal?

Alle pasgeborenen kwijlen veel. Dit fenomeen is heel natuurlijk. De reden voor hypersalivatie van een baby is dat de speekselklieren tot de leeftijd van twee maanden niet functioneel zijn. Het is dus vanaf acht weken dat het speeksel wordt gereguleerd. Het kind slaagt er eindelijk in om te slikken en kwijlt daardoor minder. Daarom hoeft u zich niet al te vroeg zorgen te maken, en met een goede reden: het is niet minder dan een liter speeksel dat de baby elke dag zal produceren!

Baby kwijlt veel na 2 maanden

Nogmaals :  dit is niet problematisch. Uw kind kan om verschillende redenen hevig kwijlen:

Hij zuigt zijn duim of een fopspeen, waardoor slikken wordt voorkomen.

Zijn tanden groeien, kwijlen kalmeert irritatie en voorkomt het ontstaan ​​van bacteriën.

Hij blijft lang met zijn mond open.

Hij is ziek: de baby kan last hebben van keelpijn of keelontsteking. Nogmaals, niets ernstigs, maar het is noodzakelijk om snel een kinderarts te raadplegen om te voorkomen dat uw kind lijdt.

Pas op dat u hypersalivatie niet verwart met regurgitatie, twee heel verschillende verschijnselen met verschillende oorzaken. Regurgitatie is terugvloeiing van moedermelk of vervangende melk.

Een misvorming van de slokdarm kan de oorzaak zijn

Wanneer een baby veel kwijlt en zich schaamt, kan dit het gevolg zijn van een misvorming in de slokdarm die een dringende operatie vereist! Deze misvorming komt overeen met een onderbreking van de continuïteit van de slokdarm ter hoogte van de derde rugwervel. De slokdarm eindigt dan in een doodlopende straat die zich snel vult met speeksel, waardoor de baby niet kan slikken.

We kunnen een slokdarmatresie vermoeden bij een pasgeborene als het vruchtwater te overvloedig is of als het kind snel ademt,  als zijn bronchiën verstopt raken of als zijn huid een blauwe, soms zwartachtige of een rode kleur krijgt als baby schreeuwt. Geef uw kind in dat geval geen eten, aangezien dit ertoe kan leiden dat er melk in zijn bronchiën komt en breng hem met spoed in een halfzittende positie naar een neonataal chirurgisch centrum.

Wanneer het kind genezen is, kan het in sommige gevallen de komende twee tot drie jaar een schorre stem houden vanwege het litteken op de luchtpijp.

Ontdek nu in onze shop !
Avril
Gezicht & lichaamscrème
4.45
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Avril
Gezicht & lichaamscrème
4.45
Kopen
67%
Nippes
Veiligheidsnagelknipper
9.79
Kopen
Weleda
Babypoeder
10.64
Kopen
En nog meer ...
Gezondheid van de baby