Babyboom
Babyboom
Baby

Postnatale haaruitval

2 min
Speciaal voor Mama
Baby

Postnatale haaruitval

2 min
Éveil, Santé
<p>Ik ben 3 maanden geleden voor het eerst mama geworden en net nu ik bijna mijn oude figuur terug heb, beginnen mijn haren uit te vallen. En nog niet een klein beetje! Is dit normaal? En zal het lang duren?

Postnatale haaruitval: wat is het?

 

  • Postnatale haaruitval is het plotse haarverlies tussen de derde en zesde maand na de geboorte van je baby. De meeste moeders merken dat ze meer haren dan normaal verliezen. In sommige gevallen, verliezen moeders soms grote plukken haar.
  • Geen paniek! Je wordt niet kaal. Postnatale haaruitval is niet abnormaal en slechts tijdelijk. Tegen de eerste verjaardag van je kindje zou je haardos weer normaal moeten zijn.

Postnatale haaruitval: waarom gebeurt het?

 

  • Gemiddeld verliezen we zo’n 100 haren per dag. Dat zijn haren die na de groei- en rustfase van je haren uitvallen.
  • Maar tijdens de zwangerschap zorgt een verhoogde oestrogeenspiegel ervoor dat je haren langer blijven groeien dan normaal, waardoor je er minder haren verliest tijdens je zwangerschap.
  • Na de bevalling daalt de oestrogeenspiegel en zal je terug haren beginnen verliezen. Ook die haren die je niet tijdens je zwangerschap bent verloren. Je verliest gedurende een bepaalde periode dus meer haren dan normaal.

Postnatale haaruitval: wat kan je eraan doen?

 

  • Natuurlijk kan je niet voorkomen dat je al die haren verliest, maar om er voor te zorgen dat je haren terug wat voller lijken, kan je een goede conditioner beginnen gebruiken. Of ga voor een nieuwe haarcoupe of voor een nieuw kleurtje.
  • En wees geduldig. Je haren gaan er binnen afzienbare tijd weer normaal uitzien. Alhoewel dat natuurlijk gemakkelijker gezegd, dan gedaan is. Succes!

Prenatale haaruitval?

 

  • Bij sommige vrouwen zorgen de wisselingen in de hormonenhuishouding er dan weer voor dat ze net meer haren verliezen tijdens hun zwangerschap. Vaak hebben ze na de bevalling dan wel minder last van haaruitval.
  • Verlies je extreem veel haren en maak je je zorgen, neem dan contact op met je huisarts.

Liesbeth, redactrice

Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Maandverband Long Ultra + vl
3.39
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Maandverband Long Ultra + vl
3.39
Kopen
Natracare
Maandverband maxi regular normaal
3.78
Kopen
Natracare
Maandverband ultra extra normaal + vleugels
2.88
Kopen
En nog meer ...
Speciaal voor Mama