Babyboom
Babyboom
Zwanger

illegale babynamen

2 min
Organisatie/Administratie
Zwanger

illegale babynamen

2 min
Éveil, Santé
<p>Wereldwijd verzinnen mensen de gekste voornamen voor hun baby. Maar deze 10 babynamen werden geweigerd door de rechtbank!

Illegale babynamen: nieuwe wetten

  • In Nieuw-Zeeland noemde een koppel hun dochter 'Talula does the Hula'. Als het meidje 9 was moest de voornaam veranderd worden, omdat ze zo erg geplaagd werd met haar naam. Voortaan schrijft de wet er voor dat ouder een voornaam met respect voor de persoon moeten verzinnen. 4Real, Fish en Chips (voor een tweeling) en Sex werden in de laatste maanden dan ook geweigerd.
  • Ook bij de Italianen moeten ouders voortaan voorzichtig zijn. De Paus haalde in 2011 al aan dat al die moderne namen maar niets zijn. 'We moeten terug naar Christelijke namen', zei de man. Prompt werden Venerdi en Mercoledi geweigerd, namen die eigenlijk dagen van de week aanduiden.
  • In Zweden is het de belastingsdienst die hun goedkeuring moet geven over een babynaam. Ikea, Metallica en Q werden in de laatste maanden geweigerd. Google werd dan weer wel toegelaten.

10 Illegale babynamen

Af en toe komen mensen met een babynaam aandragen die zonder meer geweigerd wordt; daar heeft men geen wet voor nodig. Wat vind jij van de volgende namen?

1. In China werd de naam @ geweigerd.

2. In Zweden wilde een koppel hun kindje Brfxmnlllnprxvclmnssqlbb116 noemen. Volgens hen spreek je dit als Liam uit?! Het Zweedse gerecht weigerde.

3. In Denemarken weigerde het gerecht de naam Anus. Tja...

4. In Japan wordt de naam Akuma regelmatig geweigerd. In het Nederlands betekent dat immers Duivel. Ik kan me voorstellen dat dat bij ons ook geweigerd wordt. In heel wat landen wordt de naam Lucifer ook geweigerd.

5. In Duitsland werd Grammophon geweigerd. Ook de naam Adolf wordt er nog steeds niet goedgekeurd. In Amerika vinde je nochtans meerdere kinderen met de naam Adolf Hitler.

6. In Nieuw-Zeeland werd de naam Messias niet toegelaten. WE kunnen ons voorstellen dat je ook in Rome die naam niet mag gebruiken.

7. In Nederland werden de namen Jesus Christus, Rolls Royce en Tsjakkalotte geweigerd.

8. Nog meer Nederlandse namen die niet zijn toegelaten bij de buren: Tietje en Methadon.

9. Een moslimkoppel wilde hun zoon Allah noemen, wat in Zwedenw erd geweigerd.

10. Lilith, ten slotte, wordt als meisjesnaam in heel wat landen geweigerd omdat het de godin van al het boze was.

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen