Babyboom
Babyboom
Zwanger

In geval van moederschapsverlof

2 min
Organisatie/Administratie
Zwanger

In geval van moederschapsverlof

2 min
Éveil, Santé

Het moederschapsverlof wordt vergoed door het ziekenfonds (behalve voor ambtenaren die hun salaris blijven ontvangen).

  • Arbeidsters en bedienden ontvangen 82% van hun bruto salaris gedurende de eerste 30 dagen. Vanaf dag 31 ontvangen ze nog 75% van hun bruto salaris met een maximum van 95,36 euro per dag.
  • Volledig vergoede werklozen ontvangen 60% van hun brutosalaris. Daarbovenop voegt men nog 19,5% supplementair toe. Vanaf dag 31 wordt dit 15%, met een maximum van 95,36 euro per dag.
  • Wat betreft werklozen die een wachtvergoeding ontvangen, geldt hetzelfde als voor de volledig werklozen. Zij krijgen hetzelfde vervangingsinkomen. Plus een supplement van 19,5%, berekend op basis van een fictief salaris, vastgelegd door RIZIV in functie van de leeftijd. Vanaf de 31ste dag wordt het supplement teruggebracht op 15%.
  • Werkneemsters met een invaliditeitsuitkering - met een arbeidscontract - of werkneemsters die werkonbekwaam bevonden werden, krijgen 82% van hun bruto salaris gedurende de eerste 30 dagen. Vanaf dag 31 krijgen ze nog 75% van hun bruto salaris met een maximum van 95,36 euro per dag.

Invaliden die geen arbeidscontract hebben op het moment van hun moederschapsverlof, verdienen 79,5% van hun bruto salaris tijdens de eerste 30 dagen van hun bevallingsverlof.

  • Wat betreft de zelfstandigen of helpende echtgenotes : zij hebben recht op een moederschapsverlof van 3 weken, ononderbroken op te nemen vanaf de dag na de geboorte. Ze krijgen van hun verzekeraar een tussenkomst van 906,55 euro als ze minstens 24 maanden aangesloten waren bij aanvang van het moederschapsverlof.
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen