Babyboom
Babyboom
Zwanger

Kan het echt kwaad als je tijdens je zwangerschap op dieet gaat?

2 min
Voeding
Zwanger

Kan het echt kwaad als je tijdens je zwangerschap op dieet gaat?

2 min
Éveil, Santé
Hallo, ik ben 16 weken zwanger en mijn buik begint al serieus te groeien, maar ik ben bang om te veel kilo's bij te komen. Kan het echt kwaad als je tijdens je zwangerschap op dieet gaat?

Pregorexia: anorexia voor zwangere vrouwen

In Hollywood zijn sterren al zes maanden zwanger voor iemand het opmerkt. En twee weken na de bevalling zijn zij eruit alsof ze nooit een kind gekregen hebben. Pregorexia noemt de Britse pers het.

Wat is pregorexia?

  • Pregorexia betekent zoveel als 'magerzucht voor zwangere vrouwen'. Pregnant plus anoxeria met andere woorden. Het zijn toekomstige moeders die bang zijn bij te komen, ook al zijn die extra kilo's belangrijk voor de groei van het kindje in hun buik.
  • Ga je op dieet tijdens je zwangerschap, dan krijgt je lichaam misschien wel niet de nodige voedingsstoffen, vitamines en mineralen binnen. En die heeft je baby nodig om te groeien.
  • Maar jijzelf hebt ze ook nodig: voor de bevalling en voor het geval je beslist borstvoeding te geven. Want ook een pasgeboren baby heeft nood aan de juiste voedingsstoffen in de moedermelk.

Eten voor twee tijdens je zwangerschap?

De uitspraak dat een zwangere vrouw moet ’eten voor twee’ is al een tijdje achterhaald en vervangen door: een zwangere vrouw moet ’twee keer zo gezond’ eten.

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen
En nog meer ...
Voeding