Babyboom
Babyboom
Zwanger

Kies ik een lange of korte babynaam?

2 min
Organisatie/Administratie
Zwanger

Kies ik een lange of korte babynaam?

2 min
Éveil, Santé
<p>Het is niet gemakkelijk een mooie naam voor je baby te vinden. Eerst moet je al beslissen of het een lange of korte babynaam wordt...

Korte babynamen

Korte babynamen zijn sinds enkele jaren erg trendy. Ze klinken stoer, zowel voor een meisje als voor een jongen en zijn - meestal - gemakkelijk uit te spreken.

Vaak zijn het moderne versies van traditionele namen, die verwijzen naar oma of opa. Jammer genoeg gaat men de laatste tijd op zoek naar afkortingen en korte namen die anders moeten zijn dan alle andere; men past de schrijfwijze aan, kleeft een accent op de naam of spreekt het anders uit - want iedereen moet uniek zijn. Dat zorgt dat heel wat korte namen nu moeilijk uit te spreken zijn en fout geschreven worden.

Tip: Als je kiest voor een korte babynaam die je nooit eerder hoorde, ga dan na wat de naam betekent in verschillende talen. Je wil immers niet dat je kind ooit naar het buitenland trekt en iedereen er moet lachen omdat zijn naam in het Engels, Chinees of Afrikaans vreemd klinkt.

Lange babynamen

Als je kiest voor een lange babynaam, heb je tegenwoordig veel kans dat je kind als enige in de klas die naam zal dragen. Vooral voor meisjes wordt er in ons land nu teruggegrepen naar traditionele Franse namen.

Onderzoek toonde aan dat kinderen met lange namen het vaak beter doen op school of in hun latere carriere. De reden? Leraars koppelen deze namen vaak aan rijke families en geven de kinderen onbewust meer individuele aandacht, waardoor hun schoolresultaten beteren. Hetzelfde geldt in sollicitatiegesprekken; hoe langer en traditioneler je naam, hoe meer kans je hebt op een managementpositie aangenomen te worden.

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen