Babyboom
Babyboom
Baby

Kindertekeningen, wat zijn de voordelen?

2 min
Spelletjes
Baby

Kindertekeningen, wat zijn de voordelen?

2 min
Éveil, Santé
kindertekeningen, het ontwikkelen van hun artistieke zintuigen en het verwerven van de vaardigheden die hen voorbereiden om te schrijven.

Kindertekeningen, waarom is het belangrijk voor mijn kind om te tekenen?

Op deze leeftijd beheerst je kind het potlood steeds beter: hij kan het optillen en op de juiste plek neerzetten. Hij begint gesloten cirkels te tekenen, wat een goede beheersing van zijn gebaren laat zien.

Het kind begint ook iets te willen uitbeelden met zijn tekeningen. Omdat zijn tekeningen willekeurig worden gemaakt op basis van de lijnen die hij tekent, herkent de peuter achteraf wat hij heeft getekend. Hij zal bijvoorbeeld zeggen dat hij een beer heeft gemaakt nadat hij merkte dat zijn tekening hem aan dit dier deed denken. De kleuren die de peuter gebruikt zijn nog willekeurig.

Op deze leeftijd is het voor iemand anders dan het kind moeilijk om te herkennen wat hun tekening voorstelt. Het is zelfs zo dat hij de beschrijving kan veranderen als je hem later dezelfde tekening laat zien.

Kindertekeningen, de voordelen

Tekenen vereist een bepaalde vaardigheid die het kind langzaam maar zeker zal verwerven.Hij zal dus vooruitgang boeken in het leren van de fijne motoriek door te proberen zijn potlood correct te richten en door het potlood, een verlengstuk van zijn hand, te beheersen. Hoe druk je op dit potlood? Niet te hard want anders breekt het punt en scheurt het papier! Ook niet te zacht want anders zie je niets op je papier !  Het is het leren van tactiele waarneming.

En dan moet je je in je hoofd voorstellen dat dit meesterwerk er wel zal komen.  Deze vaardigheid van waarnemen zal tijd vergen, maar zal steeds beter overeenkomen met deze vergelijking: ik wil tekenen wat ik in gedachten heb en het zo getrouw mogelijk reproduceren.

Tekenen is met het hoofd en de hand. En daarbovenop het verlangen om te creëren.De tekeningen laten toe om de verbeelding weer te geven en de creativiteit van het kind te ontwikkelen. Tegelijkertijd accentueert uw kind zijn kennis doordat hij in beelden reproduceert wat hij van de wereld weet.

Hoe stimuleer je je kind om te tekenen?

-Geef hem de juiste materialen: kleurpotloden, witte of gekleurde vellen papier, verf, plaatjes om op te plakken, lijmstift.Dit zal zijn interesse in tekenen bevorderen.

-Laat je kind vrij om zelf kleuren te kiezen !

-Laat hem niet altijd zien hoe hij moet tekenen. Deze houding maakt hem minder zeker van zijn capaciteiten. Dit kan de creativiteit en initiatieven beperken.

-Moedig tekeningen op wit papier aan. Dit geeft meer ruimte voor verbeelding dan een kleurboek dat je peuter ertoe brengt om een

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
En nog meer ...
Spelletjes