Babyboom
Babyboom
Baby

Kleine pijntjes

2 min
Gezondheid van de baby
Baby

Kleine pijntjes

2 min
Éveil, Santé
Je kleintje is zijn ontdekkingstocht in de wereld om hem heen begonnen en dit is niet zonder risico. Soms helpen toverkusjes niet langer. Daarom een basiscursus EHBO om je grote avonturier uit de nood te helpen.

Je kleintje is zijn ontdekkingstocht in de wereld om hem heen begonnen en dit is niet zonder risico. Kneuzingen, builen, neusbloedingen, snijwondjes.... soms helpen toverkusjes niet langer.  Daarom een basiscursus EHBO om je grote avonturier uit de nood te helpen.

 

Blauwe plekken en builen

Zijn voeten raken in de war en plof!, hij ligt in tranen op de grond. Bij een blauwe plek of buil helpt vaak alleen een koud kompres (en een knuffel). Vul een washandje met ijsblokjes en leg dit op de pijnlijke plek. Arnicazalfjes of ontzwellende crèmes helpen mee de pijn verlichten. Hou je wel aan de voorgeschreven dosering.

 

Snijwondjes, schrammen en schaafwondjes

Ter hoogte van de wenkbrauw, de mondhoek, de knie of een vinger; het maakt niet uit waar het wondje zich bevindt; was het met water om alle grond en zand te verwijderen, ontsmet en dek het wondje af met een pleister.

Zijn de snijwonden enkele mm diep, ga dan naar de arts, misschien dienen ze gehecht te worden. Opgelet: als de wondjes rood kleuren of opzwellen, bestaat het gevaar van infectie. Verwittig dan je arts.

Neusbloedingen

Laat je kindje zitten en druk zijn neusgat dicht door stevig op de neus te knijpen. Vul vervolgens het neusgat met watten, bij voorkeur stollingswatten. Druk zijn hoofd niet achterover, want dan zal het bloed blijven stromen, maar dan richting keel. Als de bloeding overvloedig is en blijft duren, moet je onmiddellijk je arts raadplegen.

 

Iets in het oog

Een stofje, een wimper, een pluisje? Probeer te voorkomen dat je kindje zich in de ogen wrijft, omdat het deeltje dan zijn oog kan kwetsen.  Spoel het oog met fysiologisch serum of water. Als je kleine dappere held met zijn oog knippert, zal het hinderlijk element snel met de vloeistof mee uit zijn oog verdwijnen.

 

Gebroken tand

Dit kan verschietachtig zijn, maar is geen reden tot paniek.  Als de tand half afgebroken is, moet je snel een afspraak maken met de tandarts.  Als de tand uitgerukt werd, bewaar hem dan in een natte zakdoek en neem hem onmiddellijk mee naar de tandarts.  Misschien kan de tand terug op zijn plaats ingeplant worden.

Ontdek nu in onze shop !
89%
Good Gout
Mini rijstwafel met appel
2.10
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
89%
Good Gout
Mini rijstwafel met appel
2.10
Kopen
67%
Pampers
Premium Protection Mega Pack Maat 2
21.78
Kopen
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
En nog meer ...
Gezondheid van de baby