Babyboom
Babyboom
Zwanger

Koemelk schrappen in je zwangerschap om allergie te voorkomen

2 min
Voeding
Zwanger

Koemelk schrappen in je zwangerschap om allergie te voorkomen

2 min
Éveil, Santé
Er is zoveel discussie over koemelk. Is het nu wel of niet gezond in je zwangerschap? En wat als je al een kind hebt met een koemelk-allergie?;

Melk en melkproducten hebben een hoge ‘nutriëntendichtheid’: ze leveren veel belangrijke voedingsstoffen, zoals eiwitten, vitamines en mineralen, en relatief weinig calorieën. Voor zwangeren is zuivel een belangrijke bron van calcium. Calcium is bijvoorbeeld nodig voor de opbouw van de botten van de baby. 

De belangrijkste voedingsstoffen in melk zijn eiwit, calcium, zink, foliumzuur, fosfor en de vitamines B2, B6 en B12. De meeste kazen mag je gewoon blijven eten tijdens de zwangerschap. Dus: alle gepasteuriseerde kazen, alle boerenkazen, maar ook bijvoorbeeld roombrie, Camembert, Boursin en MonChou. Wat je beter kunt laten staan tijdens de zwangerschap zijn buitenlandse zachte kazen gemaakt van rauwe melk. Zachte ‘rauwmelkse’ kazen worden bereid van melk die niet gepasteuriseerd is, waardoor hij besmet kan zijn met de listeriabacterie, waar je baby erg ziek van kan worden.

Babyboom adviseert zwangeren om dagelijks 2-3 glazen (300-450 gram) melk(producten) en 2 plakken (40 gram) kaas te nemen. Dit is gelijk aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden voor volwassenen van 19-50 jaar.

Allergisch voor koemelk

Finse wetenschappers ontdekten nu dat de voeding van een vrouw tijdens de zwangerschap en borstvoeding een

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen
En nog meer ...
Voeding