Babyboom
Babyboom
Baby

Uw baby alleen leren eten: wanneer en hoe?

2 min
Opvoeding
Baby

Uw baby alleen leren eten: wanneer en hoe?

2 min
Éveil, Santé
Uw baby vermaakt zich steeds meer in zijn kinderstoel, bij u aan tafel. Beetje bij beetje, zal hij zijn lepel beginnen vast te houden, en eten in zijn handen willen nemen. Zijn bewegingen zijn onnauwkeurig en een groot deel van zijn lepel belandt op de grond, dit is normaal, het is een leerproces.

Alleen drinken is al een stap

Als uw baby ongeveer 9 maanden oud is, kan hij zijn flesje al vasthouden en in zijn mond stoppen. Als zijn flesje op is, stopt hij.

Zelfs als uw baby zijn flesje goed onder de knie heeft, is het nodig om aan zijn zijde te blijven om ervoor te zorgen dat hij goed drinkt en niet te snel gaat.

Vanaf welke leeftijd kunnen ze alleen eten?

Als uw baby bijna 10 maanden oud is, zal hij u steeds meer willen imiteren als u eet. Je baby zal beginnen met zijn vingers voedsel op te pakken. Maar meestal, zal het voedsel zijn mond niet bereiken.

Zijn coördinatie is nog niet voldoende ontwikkeld om zijn bewegingen correct uit te voeren. Het is erg moeilijk voor hem om zijn bewegingen te onthouden. Hij heeft de neiging om onnauwkeurig te zijn en te haasten.

Over het algemeen kan baby tussen 12 en 18 maanden een lepeltje vasthouden. Elk kind heeft zijn eigen ritme, er is geen vaste leeftijd. Sommigen kunnen vroeger beginnen, terwijl anderen meer tijd nodig hebben.

Dans son processus d’apprentissage, bébé va passer par plusieurs étapes :

 

  • In het begin van zijn leerproces houdt baby de lepel vast, maar meestal houdt hij hem ondersteboven.

 

  • Geleidelijk aan kan baby met de lepel zijn mond bereiken, maar vaak is de inhoud onderweg al gemorst.

Mettertijd zal de controle over de lepel steeds meer verfijnd worden. Het meest vaste voedsel kan nu op zijn plaats blijven. Zelfs als de maaltijd lang is, is baby nu in staat om het zelf op te nemen. Baby heeft je nog steeds nodig om hem te helpen, maar hij is al erg trots op zichzelf en zijn vooruitgang.

Vóór de leeftijd van 2 jaar zal uw kind zelfstandig kunnen eten, maar er zullen nog wel enkele ongelukjes gebeuren. Dus denk eraan om wat om hem heen is te beschermen tegen mogelijke voedselvallen.

Voor het gebruik van een mes zult u echter nog een paar jaar moeten wachten, totdat uw kind een pen kan gebruiken.

Enkele tips om hen te helpen leren

  • 2 lepels in plaats van één 

Om hem niet te frustreren, neem de lepel niet uit zijn handen. In het begin kan baby het lepeltje in zijn handjes houden, maar het eindigt vaak leeg in zijn mondje. In dit geval, laat hem experimenteren met zijn lepel en hij zal geleidelijk leren het te beheersen. Hij zal dan zijn coördinatie ontwikkelen. Ondertussen, neem een andere lepel om hem te voeden.

  • Laat hem zien hoe het moet.

Uw baby vindt het heerlijk om u na te doen, om dezelfde gebaren te maken als u. Maak van de gelegenheid gebruik om hem te tonen hoe hij moet eten, neem ook een lepel en doe de gebaren zachtjes, zodat baby ze kan assimileren.

  • Lof en aanmoediging

Uw kind staat op het punt een nieuwe stap in het leven te zetten. Zij hebben uw steun en aanmoediging nodig. Zelfs als de actie niet perfect is, prijs hem. Je baby zal gemotiveerd zijn en het opnieuw willen doen.

  • Geduld: de sleutel tot succes

Een lepel vasthouden en succesvol eten is een grote stap voor baby. Wees geduldig als het proces tijd kost.

Ontdek nu in onze shop !
87%
Pampers
Premium protection Jumbo Maat 2
17.34
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
87%
Pampers
Premium protection Jumbo Maat 2
17.34
Kopen
67%
Dodie
Zonnebril Baby 0-18 Maanden lichtroze
19.70
Kopen
89%
Good Gout
Mini rijstwafel met appel
2.10
Kopen
En nog meer ...
Opvoeding