Babyboom
Babyboom
Kinderwens

Ik wil mama worden!

2 min
Organisatie/Administratie
Kinderwens

Ik wil mama worden!

2 min
Éveil, Santé
Tijd om het er met je partner over te hebben. Wees niet teleurgesteld als je partner niet hetzelfde enthousiasme toont als jij wanneer je aankondigt een gezinnetje te willen stichten.

Je betrapt jezelf er al enige tijd op dat je je omdraait als je een kinderwagen kruist. Je bent jaloers als je beste vriendin laat weten dat ze in verwachting is. Je staat ‘s ochtends voor de spiegel en stelt jezelf met een dikke buik voor … Ontken het niet langer…. je wilt ook een klein wezentje in je buik voelen! Je speelt al een tijdje met het idee, maar nu lijdt het geen twijfel meer en je krijgt de gedachte niet meer uit je hoofd: je wil mama worden.

 

Tijd om het er met je partner over te hebben.

Wees niet teleurgesteld als je partner niet hetzelfde enthousiasme toont als jij wanneer je aankondigt een gezinnetje te willen stichten. Jij hebt al tijd gehad om erover na te denken, dit beeld van jou als moeder is geleidelijk aan gerijpt in je hoofd; geef ook je partner de tijd om aan het idee te wennen, zonder druk uit te oefenen. Het duurt meestal niet lang voordat je partner even enthousiast wordt over het idee (een opmerking zoals "maak je geen zorgen, schatje, ik zal ‘s nachts wel opstaan" kan dit proces wel versnellen).

Van zodra jullie het met elkaar eens zijn, maak je best zo snel mogelijk een afspraak met je gynaecoloog.

Vertel hem over jullie project. En laat meteen ook je jaarlijkse uitstrijkje en een bloedafname uitvoeren.

Het bloedonderzoek zal uitwijzen of je bepaalde kinderziekte zoals rodehond al dan niet hebt doorgemaakt. Deze ziekte is in normale omstandigheden totaal onschuldig maar kan ernstige afwijkingen bij de foetus veroorzaken als ze tijdens de zwangerschap wordt opgelopen. Dus, als je niet immuun bent, kan je je nog laten vaccineren voordat je zwanger wordt.

Dit onderzoek zal ook duidelijk maken of je al dan niet immuun bent voor toxoplasmose en het cytomegalovirus. Er bestaat geen vaccin tegen deze virussen, maar je zal tijdens je volledige zwangerschap enige waakzaamheid in acht moeten nemen als je niet immuun bent. Door te praten met je gynaecoloog over je wens om zwanger te worden neem je hem/haar in vertrouwen en bouw je een band op met degene die je tijdens je volledige zwangerschap zal volgen.

 

Deze periode die vooraf gaat aan je zwangerschap is zeer bijzonder.

Dit kleine project, dat voorlopig nog een klein geheimpje tussen jou en je partner blijft, geeft je vleugels en doet je dagdromen. Je begint te fantaseren over een toekomst mét kindje en hebt 1001 vragen. En het mooie hierbij is: de werkelijkheid zal je mooiste dromen nog overtreffen!

Ontdek nu in onze shop !
Pampers
Harmonie Mega Cube Maat 5
50.39
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Pampers
Harmonie Mega Cube Maat 5
50.39
Kopen
Corine de Farme
Geurig reinigingswater
5.60
Kopen
Medela
Keep Cool zwangerschaps- en voedingsbeha zwart XXL
25.99
Kopen