Babyboom
Babyboom
Zwanger

Margarine en zonnebloemolie niet goed voor zwangerschap

1 min
Voeding
Zwanger

Margarine en zonnebloemolie niet goed voor zwangerschap

1 min
Éveil, Santé
Plantaardige margarine en olie zijn in je zwangerschap minder goed voor je baby bewijst een nieuw wetenschappelijk onderzoek.

Als je zwanger bent, hoor je heel wat over de noodzakelijke omega 3 en omega 6. Vette vis, olie, noten en margarine zouden goed voor je zijn. Maar een nieuw, wetenscappelijk onderzoek wat gepubliceerd werd in de januari-editie van the Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism, toont aan dat niet alle omega-vetzuren goed zijn voor je baby.

Margarine en olie in de zwangerschap

Plantaardige margarine, zonnebloemolie, maiskiemolie, tarwekiemolie en olie uit sojaveroorzaken te veel vetmassa bij je ongeboren baby. Deze kinderen ontwikkelen een risico op overgewicht bij de geboorte en in hun toekomstige leven.

Hoe hoger het niveau van omega-3 in het bloed van de moeders, hoe minder vet en hoe meer spier- en botmassa de kinderen hadden. “Voedingssupplementen met visolie kunnen gunstig zijn tijdens de zwangerschap”, zeggen de wetenschappers. "Maar dat werkt enkel als de moeder minder margarine en olie met omega 3 tot zich neemt.", voegen ze eraan toe.

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen
En nog meer ...
Voeding