Babyboom
Babyboom
Baby

Melkkorstjes

2 min
Gezondheid van de baby
Baby

Melkkorstjes

2 min
Éveil, Santé
Melkkorstjes zijn schilfertjes op de hoofdhuid van je baby, veroorzaakt door overtollig talg. Je hoeft je geen zorgen te maken wanneer je ze opmerkt. Het is een onschuldige aandoening, waar bijna twee derde van de baby’s last van heeft. Wij vertellen je hoe je ze kan behandelen.

Melkkorstjes

Melkkorstjes op de hoofdhuid van baby’s zijn een soort huidaandoening, ook wel seborroïsche dermatitis genoemd. Ze zijn vergelijkbaar met roos bij volwassenen. Het zijn witte of gele, dikke, vettige schilfertjes op de hoofdhuid van je baby. Ze worden veroorzaakt door een teveel aan talg en hebben niets te maken met slechte hygiëne. Ze ontstaan bovenaan de schedel ter hoogte van de fontanel en kunnen zich uitstrekken tot achter de oren of tot aan de wenkbrauwen en wimpers.

Melkkorstjes verschijnen meestal in de eerste levensweken, voor de leeftijd van zes maanden, bij voor de rest gezonde baby's. Melkkorstjes verdwijnen meestal voor de leeftijd van twee jaar. Het is een onschuldige, niet besmettelijke huidaandoening die vooral baby's met een vette huid treft. Buiten het feit dat de schilfertjes het hoofdje van je baby ontsieren, heeft je baby er weinig of geen ongemak van.

Tips om melkkorstjes te behandelen

  • De korstjes vooral niet proberen wegkrabben. Dat kan leiden tot nieuwe irritaties of in het slechtste geval zelfs tot een superinfectie met bacteriën.
  • Masseer, één tot twee uur voor het badje van de baby, de korstjes voorzichtig met baby Liniment van Uriage. Zo worden ze zachter.
  • Was het hoofdje van de baby, zonder al te veel te wrijven, met een zachte shampoo, zoals de eerste Shampoo van Uriage. Zijn extra zachte formule is ideaal voor de verzwakte hoofdhuid. Vermijd het dagelijks wassen om korstjes te voorkomen. Wassen met shampoo om de twee of drie dagen is meer dan voldoende.
  • Dep na het badje het hoofdje van je baby voorzichtig droog met een katoenen handdoek; niet wrijven.
  • Gebruik een speciale verzorging om melkkorstjes in alle zachtheid te verwijderen, zoals die van Uriage. Breng de emulsie 's avonds op de melkkorstjes aan, zachtjes inmasseren en de hele nacht laten inwerken. De volgende ochtend gewoon met de babyshampoo van Uriage wassen. Deze speciale verzorging is speciaal ontwikkeld om melkkorstjes in alle zachtheid te verwijderen, om de geïrriteerde hoofdhuid te kalmeren, hydrateren en om voor een evenwichtige huidflora te zorgen.

Mocht je naast de schilfers ook puistjes of ontstekingen opmerken, aarzel dan niet om een arts te raadplegen. Melkkorstjes zijn een pijnloze, onschuldige, niet besmettelijke huidaandoening die meestal verdwijnt rond de leeftijd van twee jaar.

 

Ontdek nu in onze shop !
82%
Avril
Maxi katoenen vierkanten
4.00
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
82%
Avril
Maxi katoenen vierkanten
4.00
Kopen
Corine de Farme
Fysiologisch serum - steriele verpakkingen
6.47
Kopen
Naaprep
Naaprep Fysiologisch Serum 60 stuks
10.66
Kopen
En nog meer ...
Gezondheid van de baby