Babyboom
Babyboom
Zwanger

Is chocolade voor mijn baby wel goed?

2 min
Voeding
Zwanger

Is chocolade voor mijn baby wel goed?

2 min
Éveil, Santé
<p>Mijn nichtje is net bevallen en dat betekent suikerbonen! Ik kan er niet van afblijven! Maar ik ben net zelf zwanger. Hoeveel chocolade kan mijn baby verdragen?

De geboorte van je petekind staat voor de deur. Je brengt een bezoekje aan de baby, terwijl je zelf met een dikke buik rondloopt... Een ding weet je wel zeker; aan suikerbonen kom je in het weekend niet onderuit! Maar is chocolade voor je baby wel goed??

Chocolade tijdens je zwangerschap

Dagelijks chocolade eten tijdens de zwangerschap vermindert het risico op een hoge bloeddruk, zegt recent Amerikaans onderzoek. De onderzoekers toonden aan dat vrouwen die tenminste vijf keer per week chocolade eten, 40% minder kans hebben op een zwangerschapsvergiftiging dan vrouwen die slechts een keer per week chocolade eten.

Minder kans op zwangerschapsvergiftiging door het eten van chocolade

Een zwangerschapsvergiftiging of pre-enclampsie verhoogt de bloeddruk van een vrouw en reduceert het transport van zuurstof en voedingsmiddelen naar de baby. Als gevolg hiervan worden heel wat baby's te vroeg geboren en sterven.

De normale behandeling van deze aandoening houdt veel bedrust in en medicijnen die de bloeddruk van de moeder verlagen. Dit vermindert de stress op het kindje en geeft het de kans om te groeien. Maar de behandeling geeft geen garanties, want het geneest de toestand niet.

Onderzoekers aan de universiteit van Yale in de Verenigde Staten namen bloedstalen van meer dan 2200 zwangere vrouwen om het niveau van theobromine te meten. Dit is een chemische stof die voorkomt in chocolade en goed is voor de gezondheid. Vrouwen met het hoogste niveau van theobromine in hun bloed door het eten van chocolade, hadden het minste risico om een zwangerschapsvergiftiging te ontwikkelen.

Chocolade tijdens je zwangerschap maakt blije kinderen

Uit een Finse studie blijkt dan weer dat chocolade eten tijdens je zwangerschap voor blije kinderen zorgt. De baby's van moeders die tijdens hun zwangerschap dagelijks aan het bruine snoepgoed hadden gezeten, schenen actiever te zijn en vaker te lachen, meldt het Britse tijdschrift 'New Scientist'. De reden hiervoor kan de aanwezigheid van geluksgevoelbevorderende stoffen in de chocolade zijn die via het lichaam van de moeder op de baby overgedragen worden, veronderstelt onderzoekster Katri Räikkönen van de universiteit van Helsinki.

Verder bleek bovendien dat baby's van gestresseerde moeders minder angstig waren dan anderen wanneer deze vrouwen tijdens hun zwangerschap regelmatig chocolade gegeten hadden.

Chocolade tijdens je zwangerschap niet overdrijven

Toch mag je het gebruik van chocolade tijdens je zwangerschap niet overdrijven. Eet gevarieerd en gezond. Maar een suikerboon of twee tijdens het weekend kan dus duidelijk geen kwaad!

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.70
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.70
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
159.99
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen
En nog meer ...
Voeding