Babyboom
Babyboom
Baby

Nachtmerries en slaapwandelen

2 min
Slaap
Baby

Nachtmerries en slaapwandelen

2 min
Éveil, Santé

Nachtmerries en angstaanvallen

Sommige kinderen worden op deze leeftijd bruusk wakken, beginnen te roepen en tonen je een monster dat in de hoek van de kamer staat en dat de baby wil opeten. De baby heeft op dat moment een nachtmerrie gehad die hem uit zijn slaap gehaald heeft. Het is op dat moment belangrijk dat je naar je baby luistert en dat je hem geruststelt.

Nachtmerries spelen een belangrijke rol in het psychisch evenwicht van je kind omdat ze fungeren als uitlaatklep. Dankzij nachtmerries kan een kind negatieve gevoelens van de voorbije dag, week of maand evacueren.

Als je kind schreeuwt met open ogen maar je blijkbaar niet ziet, heeft het waarschijnlijk een angstaanjagende nachtmerrie.

In tegenstelling tot wat je op eerste zicht zou denken, bevindt je kind zich in een diepe slaap en zal het zich de volgende morgen niks herinneren. Dergelijke angstaanvallen in je kinds slaap zijn indrukwekkend want je kan op dat moment eigenlijk niet tot je kind doordringen.

Als je kind hier regelmatig last van heeft, is er iets dat misloopt in zijn leven (angst, kleine of grote problemen...). Maak je kind in geen geval wakker en probeer er 's morgens niet over te spreken wat het kind is die droom ondertussen al vergeten. Probeer daarentegen op een andere manier te weten te komen wat je baby deze angst inboezemt.

Slaapwandelen

Sommige kinderen worden slaapwandelaars. Zij kruipen uit hun bed om er zeker van te zijn dat je in je bed ligt. Om er helemaal zeker van te zijn dat de ouders niet vertrekken, brengen sommige kinderen dan de rest van de nacht op een hoekje van hun bed door. Met verbazing stellen die ouders dan 's morgens vast dat het kind van bed veranderd is.

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
En nog meer ...
Slaap