Babyboom
Babyboom
Zwanger

Neusspray tijdens zwangerschap geeft kans op handicaps

1 min
Zwangerschap gezondheid
Zwanger

Neusspray tijdens zwangerschap geeft kans op handicaps

1 min
Éveil, Santé
<p>Nieuw onderzoek toont aan dat je beter geen neusspray gebruikt bij een verkoudheid tijdens de eerste 3 maanden van je zwangerschap.

In ons land kan je bij een verkoudheid een neusspray zonder doktersvoorschrift kopen. Uit een onderzoek blijkt nu dat het gebruik van neusspray tijdens de eerste 3 maanden van je zwangerschap een hogere kans geeft op een aangeboren handicap.

Verkouden in je zwangerschap

Bij een verkoudheid grijpen we al snel naar een neusspray. Amerikaanse onderzoekers hebben nu een onderzoek afgesloten waarin ze bewezen dat het gebruik van een neusspray 8 keer meer kans geeft op afwijkingen aan het spijsverteringskanaal, het gehoor en hart van de baby’s.

Als je neusspay hebt gebruikt, moet je niet meteen panikeren. Volgens de onderzoekers is de kans op een afwijking bij het gebruik van deze neussprays 2,7 op de 1000 kinderen.Maar we raden je toch aan voortaan je neus te stomen of een neusspray speciaal voor baby’s gebruiken. Ben je erg verkouden, overleg dan met je huisarts over een alternatief wat je (tijdelijk) wel mag gebruiken.

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen