Babyboom
Babyboom
Baby

Niet elke sandaal is goed voor elke leeftijd!

2 min
Mode
Baby

Niet elke sandaal is goed voor elke leeftijd!

2 min
Éveil, Santé
Sandalen kopen voor je baby of kleuter is niet zo makkelijk als het lijkt!

De zomer lijkt eindelijk in aantocht te zijn en dat betekent dat de slippers en sandalen als zoete broodjes verkopen. Als je verstandig kiest, is er niets mis met sandalen. Maar pas op, niet elke sandaal is geschikt voor elke leeftijd!

Sandalen voor een kindje jonger dan 3

Voor kinderen jonger dan 3 kies je in geen geval sandalen met open tenen en open hiel. Jonge kinderen hebben een degelijke steun nodig, omdat hun voetjes in volle groei zijn. Daarenboven stoten ze zich nog erg vaak en vallen regelmatig; open hielen en tenen zijn te kwetsbaar. We wijzen er wel meteen op dat het erg moeilijk geworden is nog sandalen te vinden voor meisjes die deze bescherming bieden. Kindermerken die ontzettend goede sandalen hebben voor kinderen jonger dan 3 zijn Scandinavische merken als Bisgaard en Angulus.

Vergeet ook geen aandacht te schenken aan de zool van de sandaal. Een stevige anti-slip zool, met lederen binnenkant is ook in de zomer belangrijk om zweetvoetjes te vermijden.

Sandalen voor kinderen van 3 tot 5

Nu kan je sandalen kopen waarbij de tenen vrij spel hebben. Toch is het belangrijk dat de hiel van je kind nog steeds beschermd is. Sandalen voor jongens hebben vaak nog gesloten tenen, terwijl heel wat moeders nu grijpen naar sandalen die zowel voor als achter slechts kleine riempjes hebben. Ook al vind je dat veel mooier, vergeet niet dat de voeten van je dochter nog in volle groei zijn. De hielen moeten goed ondersteund en beschermd worden.

Een goede sluiting van de schoen om de voet voorkomt dat je kind in de schoen schuift of omzwikt omdat de enkel niet goed omsloten is. Een hogere schoen heeft vaak een goede sluiting, die je prima kunt afstemmen op de voet van je kind.

Heel wat kinderen van deze leeftijd willen toch liever nog klitteband, want zo'n riempje aantrekken is op deze leeftijd toch nog moeilijk.

Sandalen voor kinderen vanaf 5 jaar

Nu kan je die sandalen kopen die jij al zo lang op je wenslijst hebt staan, zonder te moeten kijken naar de praktische kant. Je kunt zelfs kiezen voor een eenvoudige teenslipper zoals die van Birkenstock, tenminste als jouw kind het kan verdragen wat tussen de tenen te hebben.

Afwisseling in schoenen is belangrijk om de voet niet steeds in een zelfde houding te laten staan. Hoe warm het ook is, een hele zomer op slippers lopen, is voor niemands voeten goed. Het gemis van een stevige hielondersteuning kan klachten veroorzaken. Zorg er dus steeds voor dat je kind ook een paar dichte schoenen en een paar sneakers voor de zomer in huis heeft.

Zorg er ook voor dat de riempjes nauw aangetrokken kunnen worden, zodat de sandalen niet gaan schuiven en blaren kunnen veroorzaken.

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
En nog meer ...
Mode