Babyboom
Babyboom
Baby

Nieuwe mama: geleidelijk aan je lichaam terugkrijgen na de baby

3 min
Speciaal voor Mama
Baby

Nieuwe mama: geleidelijk aan je lichaam terugkrijgen na de baby

3 min
Éveil, Santé
Je baby is er nog maar pas en je wil al terug het lichaam van voor de bevalling; dat is niet abnormaal. Maar geef jezelf tijd, want je lichaam heeft er net een zware krachttoer opzitten. Beweging, voeding en wellness: ontdek onze tips en trucs om je lichaam van voor de zwangerschap terug te krijgen.

Het belang van evenwichtige voeding

Evenwichtige voeding is essentieel om terug je energieke zelf te worden. Vermijd zoveel mogelijk kant-en-klaarmaaltijden en ga voor zelfgemaakte gerechten.

Focus op eiwitrijke producten: wit vlees, vis en eieren. Maar ook magere zuivel, gezonde koolhydraten en natuurlijk fruit en groenten. Menu-ideetje? Vlees en groenten als lunch; vis met rijst of gestoomde aardappelen als avondeten.

Overdag honger? Grijp dan niet naar suikers of vetten, maar denk aan gedroogd fruit, bron van vezels, magnesium, vitamine E en omega-3. Ze zijn daarnaast ook een goede remedie tegen de babyblues.

Vergeet verder niet om dagelijks 1,5 tot 2 liter water te drinken!

 

Bewegen na de zwangerschap

Voordat je terug begint te sporten, vraag je best advies aan je gynaecoloog. Die kan je vertellen of en hoe je je bekkenbodemspieren moet trainen. Afhankelijk van het soort bevalling dat je had, zal hij je ook kunnen vertellen wanneer je min of meer terug kan sporten.

Je kan natuurlijk elke ochtend wel al een paar minuten zachtjes rekken en strekken.

Bewegen in de frisse buitenlucht is perfect om te ontstressen en je zinnen te verzetten. Elke dag met je baby in kinderwagen gaan wandelen is de beste fysieke activiteit die je na je bevalling kan doen.

Rustig opbouwen is de boodschap; geef in het begin dus de voorkeur aan sporten zoals yoga, zwemmen (behalve in het geval van een keizersnede) of oefeningen om je bekkenbodemspieren te trainen.

Na een paar maanden kan je terug met je favoriete sport beginnen, gaan joggen of naar de sportschool voor een speciaal mama-programma.

Zorg goed voor jezelf

Neem elke dag een paar minuten speciaal voor jezelf! Tijdens dutjes kan je bijvoorbeeld je gezicht verzorgen of een verstevigende bodylotion aanbrengen.

Was 's avonds je haren, dan bespaar je heel wat tijd in de ochtend. Snelle kapseltips: mooie spelden voor een extra accent, gebruik een spray voor een warrige look of maak een hip knotje.

Een kappersbezoek is de ultieme me-time: even van huis weg om je te laten verwennen. Dat is rust voor je lichaam én hoofd. Een nieuwe snit of een ander kleurtje in deze nieuwe levensfase en je voelt je meteen een ander mens!

​​

Mooie haren

Na de bevalling resulteert de daling van de oestrogeenspiegels in massaal haarverlies, maar wees gerust: je haar zal binnen een paar maanden teruggroeien.

Je kunt je haar versterken en voeden met supplementen zoals Alline Procap. Dit voedingssupplement op basis van natuurlijke keratine bevat alle vitamines: B, C, E en bètacaroteen, evenals ijzer, koper en zink*. Keratine is het hoofdbestanddeel van het haar (95%) en geeft het zijn structuur en sterkte. Na 3 maanden gebruik van 2 capsules Alline Procap per dag constateerde 100% van de deelnemers een vermindering van het haarverlies**.

Maar houd altijd in gedachte dat je lichaam nog maar pas iets fantastisch gedaan heeft: een klein wezentje creëren en laten groeien. Wees trots op jezelf en accepteer het feit dat het even zal duren voordat je terug het lichaam van voor de zwangerschap hebt.

 

*Zink draagt bij tot de aminozuursynthese (zoals keratine) en het behoud van gezonde haren.

**Beer C. et al. (2014). De studie duurde 90 dagen en werd dubbelblind uitgevoerd. De deelneemsters namen 2 capsules per dag, goed voor een dagelijkse hoeveelheid van 500 mg keratine.

 

Win een kappersbeurt bij uw favoriete kapper, ter waarde van 100 euro !

Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Maandverband Long Ultra + vl
3.39
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Maandverband Long Ultra + vl
3.39
Kopen
Natracare
Maandverband maxi regular normaal
3.78
Kopen
Natracare
Maandverband ultra extra normaal + vleugels
3.36
Kopen
En nog meer ...
Speciaal voor Mama