Babyboom
Babyboom
Zwanger

Ogestan®: een goed idee voor aanstaande moeders

4 min
Zwangerschap gezondheid
Zwanger

Ogestan®: een goed idee voor aanstaande moeders

4 min
Éveil, Santé
Tijdens de periode van conceptie, zwangerschap en ook als er borstvoeding wordt gegeven, heeft het lichaam van de vrouw iets extra’s nodig. Zowel voor haar eigen welzijn als voor een gezonde ontwikkeling van de baby. Hoewel niets een gezonde levenswijze en een gevarieerde voeding kan vervangen, kan een voedingssupplement als Ogestan® in dit kader een bijdrage leveren. Ogestan® is speciaal ontwikkeld om moeders (in wording) te helpen alle essentiële voedingsstoffen binnen te krijgen die ze in deze belangrijke levensfase nodig hebben.

Een evenwichtige mix 

Ogestan® is een voedingssupplement dat een evenwichtige mix van voedingsstoffen bevat. Er zit onder meer visolie, vitamine E, foliumzuur, vitamine D3 en jodium in. Stoffen die vrouwen begeleiden tijdens het moederschap. Vanaf de wens om zwanger te worden tot en met de borstvoedingsperiode. Elk van deze stoffen speelt een rol bij het ondersteunen van een gezonde zwangerschap en een goede ontwikkeling van de baby.

 

Zwangerschapsvitaminen als nuttige toevoeging

Het belang van het nemen van zwangerschapsvitaminen mag niet worden onderschat. Hoewel een uitgebalanceerd dieet altijd op de eerste plaats komt, is het zelfs voor vrouwen die goed op hun voeding letten, niet altijd makkelijk om tijdens deze mooie, maar lichamelijk zware periode alle essentiële voedingsstoffen binnen te krijgen die nodig zijn voor een gezonde zwangerschap. Tijdens de zwangerschap hebben vrouwen nu eenmaal een verhoogde behoefte aan onder meer folaten, DHA, jodium, vitamine D en vitamine E. Stuk voor stuk ingrediënten die een rol spelen bij de ontwikkeling van de baby en die er ook voor zorgen dat de moeder tijdens de zwangerschap gezond blijft. Want dat is in zo’n intense tijd net zo belangrijk.

 

Wat doen deze ingrediënten?

Dat Ogestan® cyclus moederschap juist de ingrediënten bevat die het bevat is natuurlijk niet zomaar. Zo draagt de consumptie van docosahexaeenzuur (DHA) bij aan een normale ontwikkeling van de ogen en de hersenen van de foetus en de zuigeling. Terwijl folaten een belangrijke rol spelen bij het celdelingsproces en het bevorderen van de groei van moederweefsel tijdens de zwangerschap. Vitamine D is belangrijk voor een normale calciumconcentratie en helpt bij het behoud van een normaal beendergestel. En jodium draagt bij aan een normale productie van schildklierhormonen en een normale schildklierwerking. Vitamine E, tot slot, helpt de cellen beschermen tegen oxidatieve stress.

 

Uitgebalanceerd

Het mooie is dat Ogestan®  al deze belangrijke stoffen bevat in een uitgebalanceerde formule, waardoor vrouwen op een makkelijke manier hun zwangerschap ondersteunen. Eén capsule per dag is genoeg. Al dient wel te worden gezegd dat het slikken van Ogestan® geen vrijbrief is om je niet aan andere gezonde regels te houden tijdens de zwangerschap. Naast het nemen van zwangerschapsvitaminen, zijn er uiteraard nog andere belangrijke aspecten die bijdragen aan een gezonde zwangerschap. Hier zijn enkele tips voor vrouwen die zwanger willen worden of dat al zijn.

Eet gezond

De eerste tip, we kunnen het niet vaak genoeg herhalen, is gezond eten. Het lijkt een open deur, maar een gezond en uitgebalanceerd dieet is echt van onschatbare waarde. Zorg daarom voor een gevarieerd dieet dat rijk is aan verse groenten, fruit, volle granen, mager eiwit en gezonde vetten. Probeer daarnaast voedingsmiddelen te vermijden die rijk zijn aan toegevoegde suikers, verzadigde vetten en kunstmatige additieven. En eet geen rauw vlees, rauwe vis en eieren en ongepasteuriseerde zuivelproducten. Overigens is een gezond dieet natuurlijk ook altijd goed als je geen moeder wilt worden. 

 

Blijf in beweging

Verder is het belangrijk om actief te blijven. Regelmatige lichaamsbeweging kan helpen bij het behoud van een gezond gewicht en het verminderen van zwangerschapsgerelateerde ongemakken. Kies wel voor activiteiten die veilig zijn tijdens de zwangerschap, zoals wandelen, zwemmen, yoga of zwangerschapsgymnastiek. Een zwangerschap leidt nu eenmaal tijdelijk tot minder bewegingsvrijheid. Dus met het trainen voor de marathon kun je bijvoorbeeld beter even wachten.

 

Drink water

Een ander cliché dat we hier toch willen benoemen is het drinken van water: Voldoende hydratatie is essentieel tijdens de zwangerschap. Zorg ervoor dat je genoeg water drinkt om gehydrateerd te blijven, ook als je nog geen dorst hebt. Dat je tijdens de zwangerschap alcohol, tabak en drugs moet vermijden spreekt voor zich. Schadelijke stoffen zijn niet alleen slecht voor jou, ze kunnen ook de gezondheid van de baby negatief  beïnvloeden. En dat is wel het laatste dat je wilt.

 

Vermijd stress!

Het klinkt misschien makkelijker dan het is, maar probeer stress te vermijden. Dat is niet zo eenvoudig, want de zwangerschap kan een emotioneel en fysiek veeleisende en drukke tijd zijn. Heb je toch last van stress, probeer die dan te verminderen door regelmatig te ontspannen, te mediteren of activiteiten te doen waarvan je rustig wordt: lezen of het luisteren naar muziek bijvoorbeeld. Als je het hebt, kun je ook regelmatig een lekker bad nemen.  En een wandeling in de natuur is natuurlijk altijd goed!

 

Ga naar de dokter

Dat je als je in verwachting bent regelmatig een arts moet raadplegen is misschien nog wel logischer dan alle andere tips die je hier hebt gelezen. Een zorgverlener die is gespecialiseerd in prenatale zorg helpt je de zwangerschap soepel te laten verlopen en eventuele problemen voor te blijven of in ieder geval tijdig op te merken. Sterker nog: omdat elke zwangerschap uniek is en individuele behoeften kunnen variëren, adviseren we je zelfs om voor je je dieet gaat aanpassen even langs de dokter te gaan. Hij of zij kan ook alle vragen beantwoorden die je na het lezen van dit artikel nog hebt. En je vertellen of beginnen met Ogestan® een goed idee is.